journalen1.jpg (18794 bytes)larsg.jpg (9471 bytes)
journalen2.jpg (6368 bytes) Årgång 34 Nr 4 1999.
Utges av kommunstyrelsen i Sollentuna kommun
Webbversion
Lars G Lindström
Chefredaktör
tel 08-57921161

lars.g.lindstrom@sollentuna.se

CHRISTINA NAESS, KOMMUNSTYRELSENS ORDFÖRANDE
TEL 57921000 epost christina.naess@sollentuna.se

Upprop för ett vackrare Sollentuna

Nu fejas det i trädgårdarna, rabatter och balkongernas blomsterlådor fylls med prunkande blommor. Vi har städdagar i kvarteren, som vi avslutar med korvgrillning, kaffe och hembakad sockerkaka. Kort sagt, vi har kommit till den tid av året när vi äntligen släpper loss i naturen. Det är den tid av året när vi pyntar hela vår omgivning. Med ljuset och värmen i luften kommer också viljan att skapa vackra uterum och öka kontakten med våra närmaste grannar.

Jag skulle vilja föra över denna härliga instinkt att pynta och göra trivsamt på sin egen balkong, i sin trädgård eller i sitt närmaste kvarter till att gälla hela vår kommun. Jag vill starta ett upprop att göra hela Sollentuna ännu vackrare och ännu trivsammare.

Det handlar om en ambition och vilja att skapa en profil kring vår kommun, Sollentuna, som inte bara har imponerande historiska traditioner och minnesmärken utan också har mycket konkreta erbjudanden till dagens befolkning. Vi borde ha en post i årsredovisningen, som handlar om att göra vår hemkommun så vacker och inbjudande som möjligt. Vi sollentunabor vill vara stolta över vår hemkommun på samma sätt som vi vill vara stolta över vår närmiljö. Vi vill erbjuda något som inga andra har, vi vill satsa på vår omgivning, vi bryr oss om våra grannar och vi vill trivas tillsammans.

Det känns därför mycket naturligt om alla vi sollentunabor skulle kunna enas om att göra Sollentuna ännu vackrare och mer inbjudande. Kommunen ser nu över området kring Edsbergs slott, vår juvel i Sollentuna. Jag hoppas att vi ska finna möjligheter att låta parken kring slottet, Stallbacken, Rudbecksskolan, Sporthallen, Edsbacka krog och Sollentunavallen utvecklas till ett sammanhållet grönområde som ska passa in i de verksamheter, som bedrivs i byggnaderna på området.

Vi har också planer på gång för att ge några av våra kommundelscentra en ansiktslyftning. Rotebro, Sollentuna och Helenelunds centra ligger högst upp på listan.

Det finns dessutom ett stort antal andra projekt som vi identifierat och snabbt skall göra något åt. I Häggviks industriområde har företagen börjat ana morgonluft efter Häggviksledens tillkomst. Kommunen har aktualiserat möjligheten att arrangera fler trädplanteringar i vår stadsmiljö. Miljön kring våra vägar, inte minst vid avfarterna från E4, måste utvecklas så att vi får snygga entréer till vår kommun. Och de fula såren i vår närmiljö, som våra lokala sopstationer innebär, måste också läkas på ett praktiskt,miljömässigt och estetiskt rimligt sätt.

Det handlar inte bara om pengar för att uppnå goda lösningar, det rör sig också om vilja, inlevelse och engagemang hos samtliga berörda för att uppnå trivsel och gemenskap.

Våren är en underbar tid att skapa kontakter. Låt oss ta vara på de möjligheterna för att skapa åt oss alla ett ännu vackrare och trivsammare Sollentuna!

Christina Naess

Tillbaka till första sidanTillbaka


UTGIVNINGSPLAN FÖR SOLLENTUNA JOURNALEN 1999

Utgivning Annonsmanus
Nr 1 v 7 lör/sön 20/21 februari Tisdag 9 februari
Nr 2 v 11 lör/sön 20/21 mars Tisdag 9 mars
Nr 3 v 16 lör/sön 24/25 april Tisdag 13 april
Nr 4 v 21 lör/sön 29/30 maj Onsdag 12 maj
Nr 5 v 37 lör/sön 18/19 september Tisdag 7 september
Nr 6 v 41 lör/sön 16/17 oktober Tisdag 5 oktober
Nr 7 v 45 lör/sön 13/14 november Tisdag 2 november
Nr 8 v 49 lör/sön 11/12 december Tisdag 30 november
Tidningen delas ut i Sollentuna centrum och i tidningsställ runt om
i Sollentuna tors-eller fredagen innan utgivning