journalen1.jpg (18794 bytes)larsg.jpg (9471 bytes)
journalen2.jpg (6368 bytes) Årgång 34 Nr 4 1999.
Utges av kommunstyrelsen i Sollentuna kommun
Webbversion
Lars G Lindström
Chefredaktör
tel 08-57921161

lars.g.lindstrom@sollentuna.se

Strike för bowlinghallen

En satsning på nytt scoringsystem, uppfräschade lokaler och discobowling för ungdomar har gett resultat. Sedan förra sommaren har omsättningen i Sollentuna Bowlinghall ökat med ca 40 procent.

Nysatsningen i Sollentuna Bowlinghall gick på närmare ca 900 000 kronor, med en kostnad på 600 000 kronor för det nya scoringsystemet. Men det var det värt enligt Kurt Öberg och Eréne Lundberg som arrenderar lokalerna av Sim- och sporthallen.

- Tiderna förändras och vi försöker följa behovet när det gäller vad folk vill få ut av ett besök hos oss. För att kunna hålla en bra standard på verksamheten anställs i höst ytterligare en person på heltid.

- Nu slipper vi räkna och skriva själva, säger Fridolf Freiman, pensionär som brukar komma till bowlinghallen uppemot fyra gånger per vecka. Det nya scoringsystemet, som installerades sommaren 1998, har enligt honom inneburit en avsevärd förbättring mot tidigare. Tolv stycken monitorer, där även de som inte själva spelar kan följa resultatet, har köpts. Där hörs också ljudeffekter om spelarna till exempel spärrar. En annan finess är att datorn räknar ut klotets hastighet vilken sedan visas på monitorn. Samma antal banterminaler finns på plats och en fördel mot tidigare är att vid matcher kan de olika lagen följa resultaten på sin egen skärm.

- Det blir mer spännande på så sätt. Tidigare fick vi inte reda på de andra lagens resultat förrän vid sammanräkningen på slutet, säger Kurt Öberg.

Antalet spelade serier har ökat från 75 000 till 100 000 på ett år, mycket beroende på att nya besökare hittat till bowlinghallen.

- Det har varit ett fantastiskt uppsving när det gäller antalet besökare, utslaget per vecka har vi omkring 150-200 personer per dag, säger Eréne Lundberg men påpekar att det är viktigt att hallen behåller en välkomnande atmosfär.

Hon räknar upp den blandade skaran besökare, pensionärer, korplag från olika företag och barnfamiljer som umgås under helgen. Dagisbarnen har en särskild bana med skydd för rännan vilket hindrar kloten från att åka ner.

- Det finns också möjlighet för handikappade att komma hit. Vi har ställningar med vars hjälp besökarna kan rikta in det tunga klotet och sedan släppa ned det på banan, fortsätter Eréne Lundberg.

Käglor som ser ut att glöda och ultraviolett ljus med effekter som rättar sig efter musikens takt. I Stockholm finns den sedan tidigare så kallad "spacebowling" i några bowlinghallar, och nu har turen kommit till Sollentuna.

På fredagkvällar kan allmänheten prova på att spela i en förändrad miljö. Till hösten är det tänkt att även lördagskvällarna ska vara discokvällar.

- Vi har provat att ha rökeffekter men det fungerar tyvärr inte eftersom vårt brandlarm är så känsligt, säger Kurt Öberg.

Medlemmarna i Sollentuna BwK i division I och Turbergs Idrottsförening samt BK Ax i division II har i och med nysatsningen fått ändra sina träningsscheman.

- Den första reaktionen var "Ska vi bli undanskuffade nu?", men jag tror att de mer och mer inser att förnyelsen innebär bättre förutsättningar för klubbspelarna. För att få hålla vissa tävlingar krävs dessutom att hallen ska ha scoringsystem, säger Kurt Öberg.

- Syftet med förändringarna är inte att mota bort vare sig den ena eller andra utan att bredda verksamheten så att fler kan ha glädje av den, fyller Eréne Lundberg i.

Text och foto:
Nille Kristiansson

Tillbaka till första sidanTillbaka


UTGIVNINGSPLAN FÖR SOLLENTUNA JOURNALEN 1999

Utgivning Annonsmanus
Nr 1 v 7 lör/sön 20/21 februari Tisdag 9 februari
Nr 2 v 11 lör/sön 20/21 mars Tisdag 9 mars
Nr 3 v 16 lör/sön 24/25 april Tisdag 13 april
Nr 4 v 21 lör/sön 29/30 maj Onsdag 12 maj
Nr 5 v 37 lör/sön 18/19 september Tisdag 7 september
Nr 6 v 41 lör/sön 16/17 oktober Tisdag 5 oktober
Nr 7 v 45 lör/sön 13/14 november Tisdag 2 november
Nr 8 v 49 lör/sön 11/12 december Tisdag 30 november
Tidningen delas ut i Sollentuna centrum och i tidningsställ runt om
i Sollentuna tors-eller fredagen innan utgivning