journalen1.jpg (18794 bytes)larsg.jpg (9471 bytes)
journalen2.jpg (6368 bytes) Årgång 34 Nr 4 1999.
Utges av kommunstyrelsen i Sollentuna kommun
Webbversion
Lars G Lindström
Chefredaktör
tel 08-57921161

lars.g.lindstrom@sollentuna.se

Teaterfestivalen -99

Under två dagar framfördes åtta pjäser av amatörteatergrupper och dramagrupper i Sollentuna. Vid årets teaterfestival. De flesta styckena var improviserade av grupperna själva.

Kulturnämndens ordförande Ingwar Åhman-Eklund invigde festivalen genom att låta alla grupper knyta ihop sidenband till ett enda långt band som räckte över hela scenen.

Foajén utanför Amorinasalen och Tintomararummet var som vanligt draperad i tyg och dekorerad med olika rekvisita (bl.a. en hel kamel och diverse klänningar) för att den riktiga teaterkänslan skulle infinna sig. Mellan 40 och 80 personer såg varje pjäs och publiken kunder ta sig en fika i pauserna som var ungefär 20 minuter mellan föreställningarna.m Sollentuna Dans- & teaterstudio medverkade med tre pjäser under ledning av dramapedagog Susanne Jansson. Tigern och den gamle mannen av Dadi Pudumje framfördes av elever i åk 3-4, Askungen av elever i åk 6-7 och Tågstationeneller i väntan på ett tåg av elever i åk 4-5 (undre bilden). Konstnären Ulla Rosendahl stod för gruppernas scenografi, dräkt och rekvisita. Sollentuna teatersällskap spelade en improviserad pjäs "De röda skorna", en ruskig historia om en kvinnan som blivit besatt av röda skor. En riktig rysare. I en mer humoristisk genre gick Teater Mums "Tre ganska vanliga kvinnor", som handlade just om tre kvinnor på ett hotellrum i St Petersburg. Vänskapen sätts på prov när de går bakom ryggen på varandra på tu man hand.

Edsbergs Teaterverkstad spelade en egen pjäs under ledning av Michele Storm som tog upp det känsliga ämnet hur släkten hanterar en åldrande anhörig. Rotebrokyrkan dramagrupp visade upp några sånger ur musikalen Grease och Teater ASD avslutade med en cabaret om miljömedvetande av Erik Östberg med sång och musik som utspelade sig både i 1700-talsmiljö och i nutid (övre bilden).

På lördag eftermiddag hade deltagarna möjlighet att medverka i en workshop med skådespelaren Per Chenon. Festivalen avslutades som vanligt med teatersport under ledningar av Susanne Jansson och Michèle Storm. Teaterfestivalen arrangeras av Sollentuna Kultur i samarbete med amatörteatergrupper i Sollentuna. Ingrid Román

Tillbaka till första sidanTillbaka


UTGIVNINGSPLAN FÖR SOLLENTUNA JOURNALEN 1999

Utgivning Annonsmanus
Nr 1 v 7 lör/sön 20/21 februari Tisdag 9 februari
Nr 2 v 11 lör/sön 20/21 mars Tisdag 9 mars
Nr 3 v 16 lör/sön 24/25 april Tisdag 13 april
Nr 4 v 21 lör/sön 29/30 maj Onsdag 12 maj
Nr 5 v 37 lör/sön 18/19 september Tisdag 7 september
Nr 6 v 41 lör/sön 16/17 oktober Tisdag 5 oktober
Nr 7 v 45 lör/sön 13/14 november Tisdag 2 november
Nr 8 v 49 lör/sön 11/12 december Tisdag 30 november
Tidningen delas ut i Sollentuna centrum och i tidningsställ runt om
i Sollentuna tors-eller fredagen innan utgivning