journalen1.jpg (18794 bytes)larsg.jpg (9471 bytes)
journalen2.jpg (6368 bytes) Årgång 34 Nr 6 1999.
Utges av kommunstyrelsen i Sollentuna kommun
Webbversion
Lars G Lindström
Chefredaktör
tel 08-57921161

lars.g.lindstrom@sollentuna.se

Redaktören Ekot från Bollstanäs Millenniet
Hockeygymnasium Kummelby kyrka Nattvandring
 

LEDARE
En vital kommun med blickarna på sig
Regeringens budgetproposition är nu presenterad och Sollentunas kommuns politiker i såväl majoritet som opposition arbetar med sina förslag till budget för år 2000 och några år framöver. Många saker händer samtidigt och Sollentuna är i hög grad i blickfånget mediamässigt.

Läs mer här!Läs mer här

Bonuspengar till alla skolor nästa år!
Bonus- och premiesystemet införs etappvis
Efter beslutet om att införa ett bonus- och premiesystem i grundskolan, som togs av barn- och ungdomsnämnden i slutet av september, har debatten i massmedia och ute på skolorna tagit ny fart.

Läs mer här!Läs mer här

Ok för offentliga nämndsammanträden
Det är nu öppet för offentliga nämndsammanträden för de nämnder som så önskar. Fullmäktige fattade beslutet vid septembersammanträdet.

Läs mer här!Läs mer här

Kjell Olof Feldt:
Äldreomsorgen kan bli 2000-talets stora problem
- Att klara äldreomsorgen och ge god service till ett ökande antal äldre i vårt samhälle, blir det stora framtidsproblemet, sa förre finansministern Kjell Olof Feldt, som gästade Sollentuna kommun den 30 september. 

Läs mer här!Läs mer här

5 frågor
till riksdagsman Kent Härstedt (s)

5_fragor.jpg (3932 bytes)
Riksdagsman Kent Härstedt (s), Hälsingborg, besökte Sollentuna den 27 september på 5-årsdagen efter Estoniakatastrofen, då 852 människor omkom. 137 överlevde, varav Kent Härstedt var en.

Läs mer här!Läs mer här

Galleri Aniara stängs trots massiva protester
Kulturnämndens har beslutat att flytta Galleri Aniara in i biblioteket och därmed lämna den nuvarande utställningslokalen ut mot torget. Ärendet har föregåtts av bibliotekschefens utredning, där denne förordar en flyttning in i bibliotektslokalerna.

Läs mer här!Läs mer här

Sollentuna Energi - en het fråga
Nu skall frågan om försäljning av Sollentuna Energi AB (SEAB) ytterligare belysas. Det blev den något överraskande vändning som detta ärende fick vid fullmäktiges septembersammanträde.

Läs mer här!Läs mer här

Naturskolan firade 15 år

naturskolan_2.jpg (3576 bytes)
Varför klaga på vädret, när man kan värma sig vid en eld! Men visst, det var ganska blött i markerna när Naturskolan firade sina 15 år med korvgrillning, naturstig, utställning och mycket annat spännande i naturen.

Läs mer här!Läs mer här

Häggom handlar om skapande
Med hjälp av fantasi och bildskapande vill personalen på Häggom förstärka omsorgstagarnas självkänsla. Förutom den konstnärliga delen driver man ett café med butik. Till verksamheten hör även en kolonilott för de som tycker om att odla.

Läs mer här!Läs mer här

Wallroth & Brauns förlag
- startade vid köksbordet
Vad tror ni en trebarnsmamma och en pensionär kan ha gemensamt? Två kvinnor i Sollentuna, Annika Wallroth och Sylvia Brauns Haking, båda lärare i engelska och svenska, startade för åtta år sedan ett bokförlag hemma i Annikas kök, i en faluröd villa i Helenelund.

Läs mer här!Läs mer här

Leondine har flyttat in på Lenalundsgården
lenalundgarden.jpg (3036 bytes)

På väggen hänger en reproduktion av den välkända tavlan Grindslanten målad av August Malmström. Den påminner om det gamla Rotebro, där Leondine Österman, 84 år, bott under större delen av sitt liv. För några veckor sedan flyttade hon in i ett nytt äldreboende på Lenalundsgården, centralt belägen alldeles vid torget i Helenelunds Centrum.

Läs mer här!Läs mer här

Över hälften av de som fyllt 80 år har inte hemtjänst
Att äldre människor har hjälp av hemtjänsten är alls ingen självklarhet. I Sollentuna kommun är det ungefär 60 procent av de som fyllt 80 år som inte har någon kontakt med hemtjänsten. Varför det är så ska man nu försöka ta reda på.

Läs mer här!Läs mer här

Sånggruppen Trio Grande
presenterar sjöfolkets visskatt
Ingvar Jörpeland är välkänd sollentunabo från Viby - skulptör och riksspeleman. Nu presenterar han också som sångare i gruppen Trio Grande, vilken i dagarna kommer ut med sin första cd "Sång under segel".

Läs mer här!Läs mer här

Ordet som kunskapskälla på bokmässa i Sollentuna

bokmassa.jpg (2488 bytes)
I april år 2000 får Sollentuna sin egen bokmässa. Med temat "Ordet som kunskapskälla" arrangeras en litteraturmässa i Sollentunamässans lokaler 13-16 april.

Läs mer här!Läs mer här

Premiär för RYSSLIGAN
Det var mycket av Hollywoodstämning på Sollentunamässan i fredags kväll, den 8 oktober, när filmen om Ryssligan hade premiärvisning.

Läs mer här!Läs mer här


UTGIVNINGSPLAN FÖR SOLLENTUNA JOURNALEN 1999

Utgivning Annonsmanus
Nr 1 v 7 lör/sön 20/21 februari Tisdag 9 februari
Nr 2 v 11 lör/sön 20/21 mars Tisdag 9 mars
Nr 3 v 16 lör/sön 24/25 april Tisdag 13 april
Nr 4 v 21 lör/sön 29/30 maj Onsdag 12 maj
Nr 5 v 37 lör/sön 18/19 september Tisdag 7 september
Nr 6 v 41 lör/sön 16/17 oktober Tisdag 5 oktober
Nr 7 v 45 lör/sön 13/14 november Tisdag 2 november
Nr 8 v 49 lör/sön 11/12 december Tisdag 30 november
Tidningen delas ut i Sollentuna centrum och i tidningsställ runt om
i Sollentuna tors-eller fredagen innan utgivning