journalen1.jpg (18794 bytes)larsg.jpg (9471 bytes)
journalen2.jpg (6368 bytes) Årgång 35 Nr 4 2000.
Utges av kommunstyrelsen
i Sollentuna kommun
Webbversion
Chefredaktör Lars G Lindström
tel 08-57921161  lars.g.lindstrom@sollentuna.se
Redaktör Nille Kristiansson
tel 08-57921050  nille.kristiansson@sollentuna.se
-Chefredaktören -Årets företagare -Motorcross
-Vänortssamarbetet
 

LEDARE
Ett öppet och tryggt Sollentuna!
När naturen är som vackrast med blommande träd och buskar, när de ljusa dagarna tagit över efter den mörka vintern och när löftena om den annalkande sommaren känns verkliga drabbas vår kommun åter av några sällsynt råa och grymma våldsdåd. Vi kunde samma morgon i tidningarna läsa om att två femtonåriga ungdomar misshandlats under några timmar i Edbergsparken av några andra ungdomar samtidigt som en taxichaufför rånas och misshandlas i Helenelund.

Läs mer här!Läs mer här

Margreteborg - avtal med Skanska/JM godkänt av fullmäktige
Samtliga partier godkänner det avtal som kommunen upprättat med Skanska Sverige AB och JM AB, och som ger konsortiet rätt att utveckla nya stadsdelen Margreteborg i södra Sollentuna till ett bostadsområde med inbyggd vetenskapspark.

Läs mer här!Läs mer här

Tonårsflickor får lära sig hantera nedstämdhet
- Vi vill ge tonårsflickor möjlighet att lära sig påverka sin situation. Genom att få kontroll över sina tankar påverkar man i sin tur känslorna vilket kan göra att situationen ifråga inte upplevs som lika svår att handskas med, säger leg. psykoterapeut Britt-Marie Treutiger.

 Läs mer här!Läs mer här

Den nya måltidsverksamheten
Fler rätter att välja mellan och en riklig salladsbuffé. Det är ett par av de åtgärder som Kerstin Zachrisson, ny chef för måltidsverksamhet, planerar att genomföra i skolorna till hösten.

- Mitt mål är att vi ska laga god mat så att ungarna blir nöjda. De ska få äta sig mätta och givetvis ska maten vara varm, säger Kerstin Zachrisson som nu är i full gång med att planera hur måltidsverksamheten i kommunens skolor ska utformas.

Läs mer här!Läs mer här

Visste du detta om kommunvapnet?
Att Sollentuna var en knutpunkt även förr berättar kommunvapnet om. De tre skeppen symboliserar den sjöfart som bedrevs på Edsviken och Norrviken fram till slutet av 1000-talet. Stockarna visar hur skeppen drogs från ett vattendrag till ett annat.

Läs mer här!Läs mer här

Allkonstnär med smak för det goda livet - och falukorv!
Konstnären och mångsysslaren Göran Lager, nyss hemkommen från EM i Gastronomi i Frankrike, lägger nu sista handen vid sin senaste produktion - en kokbok om falukorv!

Läs mer här!Läs mer här

"School's out" i Edsbergsparken
Ett par tusen ungdomar väntas till Edsbergsparken fredagen den 9 juni. Då är det dags för årets School´s out som vänder sig till högstadie- och gymnasieelever.

- Det känns roligt att kunna bjuda ungdomarna på denna avslutningsfest, säger Carin Lenneby Björlin, chef för Sollentuna Fritidsgårdar som arrangerar tillsammans med Sollentuna Kultur.

Fritidsnämnden har avsatt ca 145 000 kronor till School´s out. Bakom beslutet står även socialnämnden, gymnasienämnden, barn- och ungdomsnämnden samt kulturnämnden. Kvällens huvudattraktion är konserten med åtta lokala band som ska spela en halvtimme vardera. De flesta har skrivit musiken själva och det blir en blandad kompott med allt från akustiskt gitarrspel till kristen hårdrock.

Läs mer här!Läs mer här

Se Edsviken från vattnet
Förra säsongen lockade båtturen från Stockholm till Edsviken tur och retur ca 7 000 personer. I år fortsätter trafiken och nu är det även möjligt att göra en kortare tur mellan Edsbergs slott och Ulriksdals slott. Den guidade båtfärden från Nybroplan till Edsbergs slott tar två timmar och då passeras Nacka strand, Millesgården, Ulriksdals slott och Bergendal.

Läs mer här!Läs mer här