journalen1.jpg (18794 bytes)larsg.jpg (9471 bytes)
journalen2.jpg (6368 bytes) Årgång 35 Nr 5 2000.
Utges av kommunstyrelsen
i Sollentuna kommun
Webbversion
Chefredaktör Lars G Lindström
tel 08-57921161  lars.g.lindstrom@sollentuna.se
Redaktör Nille Kristiansson
tel 08-57921050  nille.kristiansson@sollentuna.se
 

LEDARE
Stafettpinnen går vidare
Jag beslöt i våras att avsluta de mer aktiva insatserna i Sollentunas kommunalpolitik vid augusti månads utgång och det har kanske varit skälet för att jag under sommaren ägnat många tankar åt demokratins arbetsvillkor i vår kommun.
Christina Naess

Läs mer här!Läs mer här

Per Naess lämnar över fullmäktigeklubban till Bengt Liljeroth
Efter 6 år som kommunfullmäktiges ordförande lämnar Per Naess över klubban till partikamraten Bengt Liljeroth.

Läs mer här!Läs mer här

Christina Naess in på själva livet
Den 31 augusti i år gjorde Christina Naess sin sista dag som kommunstyrelsens ordförande. Hon ersätts av Torbjörn Rosdahl, som presenteras på sidan sex. SollentunaJournalen har gjort en avskedsintervju med Christina nu när hon efter 30 år lämnar politiken, och kan unna sig lyxen att göra precis vad hon vill med sin tid. Christina har spontant fått tycka till om olika saker Här följer en exposé från Gun Blomberg till Torbjörn Rosdahl - och något lite om annat också.

 Läs mer här!Läs mer här

Säg "no" till gäss Problem med nedsmutsning
"För Sollentuna del betyder det ganska lite om man får skjuta av ett 10-tal fler gäss nästa år", säger Lennart Gabrielsson (fp), som vill att Länsstyrelsen i Stockholm ska ta ett aktivare ansvar och samordna sina resurser i länet när det gäller denna plåga som gässen utgör.

Läs mer här!Läs mer här

Praktikanter från Litauen och Ryssland fick inblick i den kommunala världen
Två studenter från Litauen respektive Ryssland har under tre veckors tid praktiserat i Sollentuna kommun. De deltar i projektet Mälarambassadörer 2000, initierat av Östhandelsforum.

Läs mer här!Läs mer här

Caféet öppnar i Slottskällaren
Nu finns det två caféer i Edsbergsparken! Brygghuset och Slottskällaren.

Ett våffelbruk i den gamla slottskällaren på Edsbergs slott har stått högt upp på önskelistan för Carina Mirmiran, som redan driver café Brygghuset i Edsbergsparken.

Läs mer här!Läs mer här

Nye kommunalrådet Torbjörn Rosdahl på plats i Turebergshuset
Torbjörn Rosdahl har bytt en arbetsplats med utsikt mot en annan. Efter att ha varit administrativ chef för Psykiatri Centrum Karolinska har han nu flyttat till Turebergshuset och uppdraget som kommunstyrelsens ordförande.När jag träffar Torbjörn Rosdahl på sjunde våningen i ett kontorshus vilket tidigare varit ett elevhem för sjuksköterskor, med en strålande utsikt över Nationalstadsparken, har han ett par veckor kvar innan det nya uppdraget som kommunstyrelsens ordförande i Sollentuna kommun börjar. I Turebergshuset

Läs mer här!Läs mer här

Andreamottagningen
-öppenvård för vuxna med missbruksproblem
Till Andreamottagningen i Sollentuna Centrum söker sig varje år i genomsnitt 230 personer som behöver hjälp med att göra sig fria från sitt drogberoende.

Läs mer här!Läs mer här