journalen1.jpg (18794 bytes)larsg.jpg (9471 bytes)
journalen2.jpg (6368 bytes) Årgång 35 Nr 7 2000.
Utges av kommunstyrelsen
i Sollentuna kommun
Webbversion
Chefredaktör Lars G Lindström
tel 08-57921161  lars.g.lindstrom@sollentuna.se
Redaktör Nille Kristiansson
tel 08-57921050  nille.kristiansson@sollentuna.se
Redaktören Löpargymnasiet Sollentuna Centrum
 

LEDARE
Vad gör kommunen egentligen?
Ja, det kan man fråga sig. Denna gång tänker jag skriva om några av de frågor som engagerat mig under mina två första månader som ordförande i kommunstyrelsen.

I min förra ledare berättade jag om positiva nyheter för Sollentunaborna. Jag berättade bland annat om öppnandet av fritidsgård som äldreboenden. Nu har en enig kommunstyrelse även beslutat att bygga efterlängtade och moderna omklädningsrum på Sollentunavallen.

Läs mer här!Läs mer här

"Det bästa med skolan är maten"
Efter tre år i privat regi har nu kommunen tagit tillbaka skolmåltidsverksamheten. En helt ny organisation har byggts upp till en kostnad som ligger 15-20 procent under anbuden från konkurrerande företag. Och bättre än så här har det aldrig varit. Det säger man i alla fall på Edsbergsskolan, där både lärare och elever är överens om att man har Sollentunas bästa lunchrestaurang.

Läs mer här!Läs mer här

Sju kommuner samarbetar
Forskare ska stödja social- arbetare i det dagliga arbetet

FoU-Nordväst, med huvudkontor på Tingsvägen i Sollentuna, har till syfte att hjälpa socialarbetare inom individ- och familjeomsorgen att få förbättrade rutiner och metoder så att de kan utveckla sitt arbete på ett bättre och mer tillfredsställande sätt.

 Läs mer här!Läs mer här

Sollentunavallen får nya omklädningsrum
Bandy- och ishockeyspelarna i Sollentuna är att gratulera!

Äntligen rustas Sollentunavallen upp med nya omklädningsrum, klubbrum, domarrum, sliprum m m. Totalt satsar kommunen cirka 10 miljoner kronor på en tillbyggnad av Sollentunavallen. Pengarna räcker också till nytt garage för två ismaskiner. Beslutet att anslå pengarna är redan fattat i kommunstyrelsen.

Läs mer här!Läs mer här

Detaljprogram för Turebergs allés forsatta utbyggnad
detaljpl.jpg (3943 bytes)

För några nummer sedan skrev vi i SollentunaJournalen om "en festlig invigning av Turebergs allé". Det gällde den första delen av den gata som så småningom ska binda ihop Tureberg/Sollentuna Centrum med Häggvik längs järnvägens västra sida.

Läs mer här!Läs mer här

Rapport om hur 12-åringar mår
Även om de flesta av de barn som deltog i 12-årsenkäten mår bra så finns det en grupp, ca 10 procent, som mår dåligt eller mycket dåligt.

12_ar.jpg (2331 bytes)

- Det kan tyckas som en liten grupp men det innebär att det i varje klass kan finnas 2-3 barn som har problem i skolan, med kamraterna och hemma, säger hälsoplanerare Barbara Peterson, en av dem som genomfört rapporten.

Läs mer här!Läs mer här

Seniorer surfade på biblioteken
SeniorSurf-dagen den 17 oktober blev en succé. Många pensionärer kom till kommunens olika bibliotek för att få mer kunskap om Internet.

surf.jpg (4487 bytes)

I år var det andra gången som SeniorNet Sollentuna ordnade en dag för nyfikna äldre. Biblioteket var medarrangör och förutom att huvudbibliotekets övervåning stod till pensionärernas förfogande så fanns det även möjlighet att ta sig till biblioteken i Rotebro, Häggvik och Norrviken för att inhämta kunskap om Internet. SeniorSurf-dagen anordnas i hela landet, men med lokala arrangörer.

Läs mer här!Läs mer här

En av Sveriges mest framgångsrika schackklubbar

En av Sollentunas absolut mest framgångsrika föreningar är Sollentuna Schackklubb. Med två lag SM-guld de två senaste åren och dessutom många fina individuella resultat är föreningen numera en av Sveriges utan tvekan mest framgångsrika schackklubbar.

schack.jpg (2988 bytes)

Läs mer här!Läs mer här

Åkerbo korttidsboende i Helenelund har öppnat
Personalen på Åkerbo bjöd in till Öppet hus och invigning av lokalerna. Det var många som hörsammade inbjudan.

Resan fram till målet har varit aningen knagglig, men nu är huset på Åkervägen redo att ta emot bostadslösa personer i kommunen som på grund av missbruksproblem, psykiska problem eller andra sociala problem behöver stöd i sitt boende.

Läs mer här!Läs mer här

Runanskolan ställer ut kretsloppshus på Kulturhuset

ktrets.jpg (2745 bytes)

Högst upp i huset finns ett takväxthus som dels är tänkt att värma huset men också att ge föda till de som bor där. Vindkraftverk på taket, bergvärme och luftvärmepump är annat som ryms i kretsloppshuset. Kompost på tomten och sopsortering är numera självklarheter för barnen på Runan och finns därför också med.

Läs mer här!Läs mer här

FN firades veckan lång
Med Musikskolans Blåsorkester, tal av Torbjörn Rosdahl, ny ordförande i kommunstyrelsen, och barnens älskling Clownen Wallbom, samt sång och musik högtidlighölls FN-dagen i Sollentuna Centrum tisdagen den 24 oktober.

Läs mer här!Läs mer här