journalen1.jpg (18794 bytes)larsg.jpg (9471 bytes)
journalen2.jpg (6368 bytes) Årgång 35 Nr 8 2000.
Utges av kommunstyrelsen
i Sollentuna kommun
Webbversion
Chefredaktör Lars G Lindström
tel 08-57921161  lars.g.lindstrom@sollentuna.se
Redaktör Nille Kristiansson
tel 08-57921050  nille.kristiansson@sollentuna.se
Redaktören Ny diktsamling SollentunaJournalen2001
 

LEDARE
Sollentunas budget är i balans - en av Sveriges bästa
Nu har kommunfullmäktige beslutat om budgeten för år 2001. Budgetomslutningen är på ca 2,4 miljarder kr! Det är med stor tillfredsställelse jag, som kommunstyrelsens ordförande, kan konstatera att Sollentuna kommuns budget är en av de starkaste och bästa av Sveriges alla 289 kommuner.

Läs mer här!Läs mer här

Musiker i toppklass gästar Amorina Recitals

I januari startar Amorina Recitals kammarmusikprogram. Under våren blir det fem konserter. Marc-André Hamelin är en välkänd pianist som nu gästar Amorina Recitals för fjärde gången. Han får sällskap av andra duktiga musiker som samlas runt verk av årets kompositör Sergej Prokofjev. Årets upplaga av Amorina Recitals är den 16:e i ordningen.

Läs mer här!Läs mer här

Kulturstipendiater
uppmärksammades på Edsbergs slott
Pianisten Helen Eriksson, operasångerskan Jesscia Lindberg och förläggaren/författaren Lennart Högman har av kulturnämnden i Sollentuna utsetts till millenniets första kulturstipendiater. De mottog sina utmärkelser vid en enkel ceremoni på Edsbergs slott fredagen den 8 december.

 Läs mer här!Läs mer här

 

Oförändrad skatt i Sollentuna 2001
Kommunfullmäktige ägnade en stor del av sammanträdet måndagen den 20 november till att diskutera och besluta om budgeten för 2001. I Sollentuna sker varken skattehöjning eller skattesänkning. Skattesatsen för 2001 för den borgerliga kommunen blir oförändrad 17,93. Med oförändrad landstingsskatt på 10,32 blir den totala skatten 28,25.

Läs mer här!Läs mer här

Miljöbil till miljö- och hälsoskyddskontoret
Hybridbilen, som ska användas av miljö- och hälsoskyddskontorets inspektörer, drivs både av el och bensin. Den har funnits på den japanska marknaden sedan 1997.

- Det känns jättebra att bilen nu finns på plats. Vi ser det här som ett led i kommunens miljöarbete, säger Ann-Christin Kjellsson, ordförande i miljö- och hälsoskyddsnämnden.

Läs mer här!Läs mer här

Kappetorp - förslga till nytt industriområde
Sollentuna kommun har låtit upprätta ett programförslag för ett nytt industriområde längs Stäketvägen. Namnet är Kappetorp industriområde. Fastighetsägare inom det här området, som inte är särskilt många, inbjuds nu till samråd med kommunens företrädare.

Läs mer här!Läs mer här

Sollentuna Centrum firade 25 år
Robert Wells, som ska erövra världen och ge två konserter i Royal Albert Hall, erövrade också Sollentuna Centrum där han gästspelade med sin show "Jingel Wells" lördagen den 18 november. Det var nästan lika fullpackat i centrum nu, som det var när Carl XVI Gustaf en gång invigde Centrum för 25 år sedan.

Läs mer här!Läs mer här

 

Det behövs fler kontaktfamiljer och kontaktpersoner
I Sollentuna kommun finns idag ett 60-tal kontaktfamiljer/kontaktpersoner som stödjer ett 80-tal barn och ungdomar. Men behovet är större än så. Idag står ett 30-tal barn och ungdomar i kö för att få en kontaktfamilj. De personer som har valt att vara kontaktfamilj eller kontaktperson gör en betydelsefull insats som det inte pratas särskilt mycket om.

Läs mer här!Läs mer här

Elisabet och Stefan Trillkott, kontaktfamilj sean fem år
-Det är en liten insats som ger mycket gott

Det var 1996 som Peter träffade familjen Trillkott för första gången. Då var han 11 år, idag är han 16 och går första året på gymnasiet.

- Peter ingår i vår familj, det är inget konstigt med det, säger Elisabeth Trillkott som har sett honom växa upp till en trygg, stabil och humoristisk kille.

Läs mer här!Läs mer här

Ungdomar stödjer unga brotttsoffer
- Det är inte alltid unga personer har möjlighet att få det stöd de behöver av den närmaste omgivningen om de blir utsatta för ett brott, säger Joakim Jäderström som tagit initiativ till ett projekt där ungdomar ska stötta unga brottsoffer.

Läs mer här!Läs mer här

Handlarens pojke
"KALVEN" alltid i centrum
"Allting var tävling. Vi sprang. Vi cyklade. Vi boxades. Det gjorde vi på den gamla isstacken sent på höstarna när all is var slut. Bara sågspånet låg kvar. Där hade vi tivoli, där hade vi boxning. Och jag åkte på en smäll. Det var enda gången jag sett stjärnor fast det inte var natt."

Läs mer här!Läs mer här