Nr 7, 2003, årgång 38 - Utges av kommunstyrelsen i Sollentuna kommun

Lång kö när simhallen fyllde 30 år

Folk strömmade till hela dagen när Sollentuna sim- och sporthall firade 30-årsjubileum, och det var svårt att slita sig eftersom det bjöds på så många festligheter.

Det mesta kretsade kring barnen, som fick vara med om massor av lek och skoj i bassängerna, smurfgympa, saft och kaka, godis och ballonger. Den lite äldre publiken fick prova på bowling, gym och gruppträning gratis. Ett tropikhus lockade modiga besökare att klappa ödlor och ormar i konferensrummet. De som ville slappna av erbjöds massage för en billig slant.

– Vi hade något fler aktiviteter i år än vad vi brukar ha på våra Öppet Hus, och det beror delvis på 30-årsjubileumet, säger biträdande sim- och sporthallschef Kristiina Sagbrant.

Nya pass som Core mag- och ryggträning samt Power Yoga var populära. Spinningpassen var också uppskattade, särskilt bland ungdomar.

– Tidigare har vi haft 16-års gräns på våra gruppträningspass, förklarar Kristiina Sagbrant, men nu har vi startat tonårsspinning och aerobics för 13-16-åringar. Många ville prova på det innan de köper kort.

Det har hänt ganska mycket under de trettio år som gått.

– Från början var det bara en simhall med den stora och den mellanstora bassängen, berättar Kristiina Sagbrant. Där äventyrsbadet är idag fanns det en liten plaskpool. Relaxen bestod av en kallpool. 1994 byggdes äventyrsbadet och 1998 gymmet. Gruppträningspassen startade i mindre omfattning i mitten av 1990-talet. Vi satsar medvetet på alla åldrar och det är roligt när det kommer 70-åriga pensionärer som vill ha instruktioner i gymmet. 


Många ville vara med och fira sim- och sporthallen.


Arne och Emma Holm trivdes i äventyrsbadet.


Linnea Kiema från Märsta klappade gärna ormarna.

Förstasidan
Läs fler nummer av Sollentunajournalen

Skriv ut den här sidan

 

Redaktör: Peter Holstad, epost: peter.holstad@sollentuna.se, tel: 08-579 211 61