Nr 7, 2003, årgång 38 - Utges av kommunstyrelsen i Sollentuna kommun

Skoljoggen – elever sprang för egen och andras hälsa

De flesta Sollentunaskolor deltog i årets skoljogg med både elever och personal. Det är Sveriges största motionslopp som arrangerades av Svenska Skolidrottsförbundet för 21 gången. Alla från förskolan till gymnasiet över hela landet kunde vara med. Springsträckan bestämde respektive skola själv. Den brukar vara mellan 1 och 2,5 kilometer men det finns skolor som springer 10-20 kilometer.

Huvudsyftet med Skoljoggen är att få barn och ungdomar att röra på sig och må bättre. Ett annat syfte är att samla pengar till verksamheter som gynnar barnens hälsa. Varje deltagare får ge ett frivilligt bidrag. Skolorna brukar rekommendera 20 kronor per person.

I år gick springslanten till BRIS Barnens Hjälptelefon och till JUNIS IOGT-NTOs Juniorförbund för deras projekt kring barns rättigheter i Sri Lanka, Thailand, Uganda, Kambodja och Ryssland.

– Det händer mycket på skolorna kring Skoljoggen, berättar Anders Svärdh på Svenska Skolidrottsförbundet. De arrangerar friskvård, motion och jippon i samband med det här. I Vansbro var Gunde Svahn med och sprang har jag fått veta.


Många stora och små från Töjnaskolan i Sollentuna var laddade inför starten Här gällde det att ta sig runt ett eller flera varv i 1,5 kilometerspåret.

Förstasidan
Läs fler nummer av Sollentunajournalen

Skriv ut den här sidan

 

Redaktör: Peter Holstad, epost: peter.holstad@sollentuna.se, tel: 08-579 211 61