Nr 1, 2004, årgång 39 - Utges av kommunstyrelsen i Sollentuna kommun

Blomsterprakt i vintermörkret

Den engelske akvarellisten Paul Riley ställer ut på akvarellcenter.


En av Paul Rileys specialiteter är blomstermotiv vilket man förstår vid ett besök på hans utställning på Akvarellcenter. Utställningslokalerna fylls av motiv med prunkande växtlighet i glada färger som ger en stor kontrast till vinterrusket utanför huset. Paul Riley har startat och driver Coombe Farm Studios Art Centre, ett centrum för akvarellstudier och utställningar i Devon, England. Han undervisar själv i måleri och har skrivit flera böcker i ämnet som finns i svensk översättning.
– Detta är första gången jag är i Sverige och tyvärr hinner jag inte se så mycket jag skulle vilja, säger Paul Riley när Sollentunajournalen lyckas få en pratstund på vernissagen.

Paul blir 60 år i år och har målat hela sitt liv.
– Bägge mina föräldrar konstnärer så jag är praktiskt taget född med en pensel i handen.
Utställningen pågår till den 2 mars och adressen är Almvägen 33.


Tina och Paul Riley.


Emma Jönsson visar broderi och textiltryck på Galleri Aniara.

I flera av Emma Jönssons textila bilder syns den blommiga påverkan hennes farfars gamla handelsträdgård haft på hennes skapande. På sin tid stod hans växthus med välkalkade vita glas, och runtom vilade blomsterbäddar ur vilka allehanda växtlighet prunkade.

Emma Jönsson är bosatt i Katrineholms kommun och tog examen vid Högskolan för design och konsthantverk i Göteborg 1998. Senare har hon även gått en vidareutbildning i screentryck på Konstfack. Emma är representerad i bland annat Södertälje kommun och Tyresö kommun. Hon har ett flertal separatutställningar bakom sig, och har även deltagit i flera samlingsutställningar. Utställningen pågår till den 21 mars.

 

Förstasidan
Läs fler nummer av Sollentunajournalen

Skriv ut den här sidan

 

Redaktör: Peter Holstad, epost: peter.holstad@sollentuna.se, tel: 08-579 211 61