Nr 1, 2004, årgång 39 - Utges av kommunstyrelsen i Sollentuna kommun

Multisporttävling avgjordes vid Rösjön

Multisport är att cykla, löpa och åka skridsko i samma tävling. Lördagen den 24 januari arrangerades den andra upplagan av SWAR vid Rösjöbadet.

Det var en tuff bana som tog på krafterna på de 50 par som deltog i multisporttävlingen SWAR, Stockholm winter adventure race. Tävlingen gick i fyra etapper och startade med 22 kilometer skridsko mellan Bergendal och Stallmästargården följt av etapp två med 16 kilometer cykel i terräng från Rösjön till Mörtsjön i Täby, Törnskogen, Väsjöbacken, Käringsjön och tillbaka till Rösjöbadet. Den tredje etappen var nio kilometer löpning från Rösjöbadet till Edsbergs slott, via Väsjöbacken, Mörtsjön och tillbaka till Rösjöbadet. Tävlingens sista etapp, 13 kilometer, åktes på skridsko på Edsviken till Ulriksdals slott och tillbaka till Rösjön.

De tävlande deltog parvis, i klasserna damer, herrar och mixed. Herrklassen vanns av Scania IF bestående av herrarna John Are Myhren och Isak Bergman med tiden 4 timmar, 49 minuter och 4 sekunder. Mixedklassen vanns av Team Silva Navigator med Eva Jurenikova och Johan Andersson på tiden 5 timmar, 54 minuter och 47 sekunder. Damklassen vanns av Team Infactum med Sanna Wallenborg och Ingert Svärd på tiden 6 timmar, 55 minuter och 10 sekunder.

Tävlingen arrangerades av Cykelklubben Linné och Lillsveds idrottsfolkhögskola.

Henrik Österberg, arrangör, från Lillsveds idrottsfolkhögskola.

Tävlingen inleddes med 22 kilometer skridsko på Edsviken.

Start och mål för de olika etapperna var Rösjöbaden.

 

Förstasidan
Läs fler nummer av Sollentunajournalen

Skriv ut den här sidan

 

Redaktör: Peter Holstad, epost: peter.holstad@sollentuna.se, tel: 08-579 211 61