Nr 4, 2004, årgång 39 - Utges av kommunstyrelsen i Sollentuna kommun

Klasroskolans trädgård rustas


Foto: Eva Nilsson

  Sparrisärt, morötter och trädgårdsmålla är bara några av alla de växter som ska frodas i Klasroskolans kålgård till hösten. Nu rustas skolans trädgård upp inför höstens 200-årsjubileum.

 

Läs mer

Järvafältet planerad framtidsstad
som i stället blev naturreservat

Järvafältet är såväl naturreservat som kommundel. Området innehåller avtryck från många tidsperioder. Mellan Bög och Väsby finns ett historiskt odlingslandskap med bygravfält, skålgropar och ålderdomliga vägar som slingrar sig fram i terrängen. Det finns gamla ängsmarker som slås med lie och hagmarker som betas med djur.

Läs mer

Din bit av Sollentuna

Bästa sollentunabo! Här kommer ett smakprov på vad som hände inom Sollentuna kommun under 2003. Jag hoppas att Din bit av Sollentuna ger dig en bra bild av verksamhetsåret 2003!

Läs mer

Val till Europaparlamentet den 13 juni

Information från Sollentuna kommuns valnämnd.

Läs mer

Årsredovisning och debatt om pengar

Kommunens årsredovisning och revisionsberättelse var några av de frågor som stod på agendan för kommunfullmäktiges sammanträde den 3 maj.

Läs mer

Så påverkar du dina politiker!

Vet du hur den kommunala beslutsprocessen går till? Nu finns alla chanser att lära sig. Det blir föredrag innan varje fullmäktigesammanträde.

Läs mer

Miljöredovisning 2003

Många av Sollentunas miljöproblem orsakas av trafiken, som står för både buller och utsläpp. I många fall är det svårt att nå de nationella och regionala miljömål som satts upp. Men när det gäller vattenvårdsarbete ligger Sollentuna långt framme. Det visar kommunens miljöredovisning för 2003.

Läs mer

Kunskap om valloner ger perspektiv på dagens invandring

Integration var temat för en debattafton arrangerad av Stallbackens vänner den 20 april. I det blandade sällskapets som samlats på Duvslaget fanns stor kunskap och erfarenhet av det mångkulturella samhället.

Läs mer

Kungen kommer!

Den 1 september kommer kungaparet till Sollentuna. De ska bland annat besöka företag, åka båt på Edsviken, se på slottet och hälsa på hos Gröndals specialförskola för hörselskadade barn.

Nu pågår förberedelserna för att ta emot majestäterna för fullt.

Läs mer
 


Kungen besökte Sollentuna 1975. Här är han på ålder-domshemmet Ribbings väg 91. Foto: Gerd Karlsson

Amerikaner på besök

Åtta amerikanska åttondeklassare har besökt Helenelundsskolan för att prova på den svenska skolan och turista i Stockholm.

Läs mer

800 nya arbetsplatser i Silverdal

Läkemedelsföretaget Pfizer bygger nytt, stort kontor i Silverdal. Vid en grundläggningsceremoni i april tog Pfizers vd Lars Gunneflo ett ordentligt grävskopetag för att inviga byggandet av ett 30 000 kvadratmeter stort hus där cirka 800 personer ska arbeta.

Läs mer

Vildvuxna häckar kan vara trafikfarliga

Häckar och annan växtlighet som skymmer sikten för trafikanter skapar onödiga trafikfaror i Sollentuna. Nu vill Sollentuna kommun påminna villaägare i kommunen att följa de regler som finns.

Läs mer

Politiker i guldram återfunnen

Äntligen hänger Karl Johan Söderberg, Skomakaren kallad, bland porträtten av framstående politiker på plan 13 i Turebergshuset. Tavlan, som varit försvunnen i hela 30 år, har nu hängts upp.

Läs mer

Bodström i Rudbecksskolan

En förmiddag i maj var justitieministern Thomas Bodström på besök i Rudbecksskolan.

Läs mer

Lång kö till klädbytardagar

Lördag-söndag i slutet av april var det dags för klädbytardagar på Ekbackaskolan igen. Sedan 70-talet har föräldrar kunnat lämna in och fynda bland gamla barnkläder, leksaker, barnvagnar, cyklar och dylikt.

Läs mer

Qben samlar till elever i Estland

Fritidsgården Qben i Häggvik har besökt Estland. Med sig hade de en stor mängd kläder, leksaker, bollar, pysselmaterial, skrivmaterial och alla möjliga andra ting som Qbens ungdomar samlat ihop.

Läs mer

Stor jubileumsfest för Harry Martinson!

Den 6 maj i år skulle författaren, nobelpristagaren och Sollentunabon Harry Martinson ha fyllt 100 år om han fortfarande varit i livet. Det firas hela året runt om i landet och naturligtvis blev det fest i Sollentuna på hans födelsedag.

Läs mer

Kulturlivets framtid fortfarande oviss

Det var stor uppslutning i Amorinasalen den 5 maj, då kulturskolans föräldraförening bjöd in till debatt om kulturskolans framtid i Sollentuna.

Läs mer

Från klassiskt till rock på Kulturskolans dag

Som vanligt var det anstormning till Kulturskolans dag, lördagen den 15 maj.

Läs mer

Hackebackeskogen kom till Sjörövaren

Hipp hurra för Bamsefar som är så snäll och rar, sjöng femåringarna på förskolan Sjörövaren i Sjöberg när det var dags för årets festliga avslutning av Tema skogen. Trullebarnen, med hjälp av småbarnskören framförde då sin version av Klas Klättermus.

Läs mer

Kajsa gör comeback på Sollentunavallen

I sommar fylls Sollentunavallen av friidrottare, då stora stjärnor som höjdhopparna Stefan Holm och Staffan Strand kommer hit för att tävla i Sollentuna Grand Prix.

Men herrarna får ursäkta, det främsta dragplåstret är naturligtvis banrekordhållaren och höjdhoppsmästarinnan Kajsa Bergkvist som kommer hit för att göra comeback i sin första tävling innan OS.

Läs mer

Hett Rösjölopp lockade 1700 deltagare

Årets Rösjölopp samlade 1700 löpare under en strålande försommardag söndagen den nionde maj. En och annan passade på att ta årets första dopp. Det var inte långt till sjön nu när loppet, för andra året i rad, startade från badstranden vid Rösjön.

Läs mer

Olympiska elden färdas genom Sollentuna

Den 1 juli passerar den olympiska elden genom Sollentuna på sin väg mot OS i Aten. Elden kommer i ett chartrat plan från Berlin tillsammans med en delegation på 200 personer.

Läs mer

Big Step volley 25 år!

Volleyboll i hela Sollentuna var det under helgen den 15-16 maj.

Läs mer

Malmgårdens pensionärer har fått smak på Kina

– Var är tomatgruppen? Nej, du måste ha mer olja i pannan!
Cherry Lindström, bördig från Kina, lärde Malmgårdens besökare att laga kyckling med bambuskott och tomat med ägg när Malmgården firade Kinesisk vecka i slutet av april.

Läs mer

Hembygdsforskare hedras med skön promenadväg

Nu kan man traska längs med vattnet, förbi Edsbergs slott, ända från Strandvägen till Landsnoravägen på Nils Göranssons promenad, uppkallad efter vår störste hembygdsforskare. I och med detta har kommunens namnberedning påbörjat sitt arbete med att sätta namn på alla gång- och cykelvägar i Sollentuna.

Läs mer


Notiser
Miljökonsekvenser ska utredas
Bygg sjukhem i Silverdal!
Föreningsbidrag för 1 miljon
Fler 30-zoner införs
Silver till Edsbergs stadsdelscentrum
Länsstyrelsen vill ompröva villkoren för Arlanda flygplats
Praktik för asylsökande
Titta på utgrävningar i sommar
Se Sverige på storbildsteve
Turebergsskolans elever har fått nya skolplatser
Ledare
Torbjörn Rosdahl
Torbjörn Rosdahl
Anpassnings-förmågan avgörande för att klara ekonomin
Läs mer


Politikerporträtt
Carlos Romero

Politik är att följa vad hjärtat säger
Läs mer

Förstasidan
Läs fler nummer av Sollentunajournalen

Skriv ut den här sidan

 

Redaktör: Peter Holstad, epost: peter.holstad@sollentuna.se, tel: 08-579 211 61