Nr 6, 2004, årgång 39 - Utges av kommunstyrelsen i Sollentuna kommun

Manifestation mot våldet

Drygt två hundra personer samlades på Turebergs torg den 25 september. De politiska partierna i Sollentuna uppmanade till en gemensam
manifestation mot våldet i samhället.

Kommunfullmäktiges ordförande Douglas Lithborn inledde manifestationen med frågan; vad kan vi göra för att det som hände i Sollentuna den 11 september inte ska hända igen?

Justitieminister Thomas Bodström var en av talarna.
– Vi måste sluta att betrakta tonåringar som ett problem och istället se dem på det positiva sätt de förtjänar. Föräldrar måste ta ett ansvar som sträcker sig utöver sina egna barn, sa Thomas Bodström.

Joni Lindgren, ordförande i Sveriges elevråd, manade till ömsesidig respekt och sade att vi alla måste lyssna på varandra.
– Fördomar gör oss blinda, döva och dumma. Vi kan börja nu för att skapa en bättre värld, sa Joni Lindgren och uppmanade deltagarna att gemensamt stämma upp i ”Vi kan förändra världen”.


Kommunfullmäktiges ordförande Douglas Lithborn uppmanade alla Sollentunabor att samverka för att skapa ett tryggt och tolerant Sollentuna.


Douglas Lithborn tackade Farsor och morsor i Sollentuna samt Nattvandrarna i Stockholms län för deras insatser och det goda samarbetet i den svåra situation som varit och för det långsiktiga arbetet med kommunens ungdomar.

Jan Lundholm, Nattvandrarna i Stockholms län, menade att vi inte kan styra våra ungdomar med fjärrkontrollen, de gör som vi gör, inte som vi säger.
– Vissa vuxna kan vakta en hel natt på en båtklubb men glömmer bort sina ungdomar. Häng med och nattvandra, det är så roligt att man inte vill sluta, sa Leif Lundqvist, vice ordförande i Farsor och morsor i Sollentuna.
– Vi kommer aldrig att acceptera att främlingsfientliga grupper utnyttjar det som hänt i Sollentuna för egna syften. Vi gör en hel del i kommunen för att skapa ett bättre samhälle, men vi kan göra mera. Vänner och Sollentunabor, låt oss samarbeta och engagera oss i ett tryggt och tolerant Sollentuna, avslutade Douglas Lithborn.

Förstasidan
Läs fler nummer av Sollentunajournalen

Skriv ut den här sidan

 

Redaktör: Peter Holstad, epost: peter.holstad@sollentuna.se, tel: 08-579 211 61