Nr 1, 2005, årgång 40 - Utges av kommunstyrelsen i Sollentuna kommun

En kärlekskonsert för flodvågens offer


Kören värmer upp innan repetitionen.

Det låter vackert om flickkören i år 5-6, som bland annat sjunger ledmotivet ur filmen Titanic.
 

Det är dags för Norrvikens skolas årliga Kärlekskonsert. Men i år har kärleksbudskapet fått en mer handfast karaktär än tidigare. Alla intäkter från konserten ska nämligen användas för att hjälpa flodvågens offer i Sydostasien.

– Tillsammans med barnen ska vi bestämma vilken organisation pengarna ska gå till, säger skolans musiklärare Monica Törnqvist.

I Norrvikens skola sjunger drygt 200 elever i sammanlagt fem körer. Och så finns det en personalkör också. Alla körerna ska framträda den 16 februari, då Kärlekskonserten hålls i skolans matsal, som försetts med ny ljudanläggning.

Norrvikens skola har just blivit renoverad och ombyggd, men trots att den nya matsalen gör ett stort och luftigt intryck är den för liten.
– Det går inte att få in alla anhöriga till mer än 200 barn här. Därför har vi valt att dela upp konserten, men alla körer framträder vid alla tillfällen, säger Monica Törnqvist.

Sjunger flera gånger
Klockan 10 sjunger kören för skolans personal och elever. Den första konserten för övrig publik hålls kl 17, då föräldrar och anhöriga till killkören i år 4-6 och tjejkören i år 5-6 kommer för att lyssna. Nästa konsert hålls kl 18.30 för anhöriga till eleverna i lågstadiekörerna och tjejkören i år 4.

På repertoaren står kärlekssånger, såväl gamla svensktoppslåtar som smäktande ballader och gamla proggvisor. Vikingarnas Leende guldbruna ögon blandas med ledmotivet ur filmen Titanic, Kicki Danielssons gamla Papaya coconut, Backstreet Boys As long as you love me, Björn Afzelius Sång till friheten och Carolas När löven faller av. Alla körerna sjunger ett antal sånger.
– Men vi avslutar gemensamt med Per-Erik Hallins sång Vilken värld det ska bli. Vi tyckte att det passade bra in på temat, säger Monica.

Duktiga elever
För stunden är hon på väg till repetitionen med kören för flickor i år 5 och 6. De är hela 60 stycken, och mycket duktiga, tycker Monica. Fast det tycker hon om alla sina elever.
– Det är en ynnest att få jobba här! Barnen är så duktiga och har ett bra självförtroende. Nästan alla vill sjunga solo, men låtarna räcker inte riktigt till.

Ackompanjerade av Monica repeterar flickorna i år 5 och 6. Efteråt ska några av eleverna stanna kvar för att ha musiklektion. En av dem är Lucia i 6B.
– Det är roligt att sjunga och det känns bra att hjälpa dem som drabbats så hårt av katastrofen, för det är synd om dem, säger hon.

 

Förstasidan
Läs fler nummer av Sollentunajournalen

Skriv ut den här sidan

 

Redaktör: Peter Holstad, epost: peter.holstad@sollentuna.se, tel: 08-579 211 61