Nr 5, 2005, årgång 40 - Utges av kommunstyrelsen i Sollentuna kommun

Gott om svamp


Foto: Eva Nilsson

Det var länge sedan det var så gott om karljohansvamp i Sollentuna. Häng med på en promenad i Törnskogen med svampkännaren Wiwianne Panz.


Läs mer

Het debatt om Sollentunahem

Sollentunas socialdemokrater lade ner sina röster vid valet av styrelseordförande i Sollentunahem på kommunfullmäktiges möte den 13 juni.

Läs mer

Kundval i hemtjänsten till hösten

Den 1 september införs kundval i hemtjänsten i Sollentuna.
För den som får hemtjänst för första gången blir det då möjligt att välja bland sju olika utförare av hemtjänst som har avtal med kommunen. Den som redan har hemtjänst får vänta med sitt val till den 1 december.

Läs mer

Lokalteve i ny regi

– Vårt mål är att göra bra lokal journalistik och bra kommuninformation. Vi vill skildra människors vardag och vill lägga mer tid på att vara ute bland sollentunaborna än på att sitta på ett stort kontor med lyxig utrustning, säger Tinna Joné på Cinema Direct, som nu tagit över sändningarna av lokalteve efter TV Sollentuna.

Läs mer

Byggandet i Edsbergs centrum går enligt planerna

Byggarbetet i etapp 3 i Edsbergs centrum fortskrider planenligt. Nu går det att föreställa sig hur det kommer att se ut i centrumet när bygget står klart vid kommande årsskifte.

Läs mer

Invigning av nya körfält på E4

Den 29 juni invigde infrastrukturminister Ulrika Messing utbyggnaden av E 4 Nord, delen mellan Rotebro och Upplands Väsby. Sträckan har breddats med ytterligare ett körfält till tre i vardera riktningen. Vid invigningen medverkade också bland andra kommunalrådet Torbjörn Rosdahl. 

Läs mer

Vad vill politikerna göra med Svenska kyrkan?

Den 18 september 2005 genomförs val i Svenska kyrkan. Vart fjärde år väljer kyrkans medlemmar vilka som ska fatta besluten i församlingar, stift och Kyrkomöte. Så här vill de olika nomineringsgrupperna (partierna) leda kyrkan i Sollentuna i framtiden.

Läs mer

Nya pendeltåg i höst

Lördagen den 13 augusti var det dags. Stockholmarna fick för första gången åka det nya pendeltåget på en provtur från Stockholms central.

Läs mer

Från förskola till forskning

Silverdals utbildningscenter ska erbjuda undervisning från förskola till forskning.

Läs mer

Fiskdöd i Norrviken

I mitten av juli kom det in rapporter om död fisk i Norrviken till miljö- och hälsoskyddsenheten i kommunen. Miljöinspektörerna skickade in prover på fisk till Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, som kunde konstatera att fisken drabbats av en svampinfektion

Läs mer

Enklare att betala med e-faktura

I höst blir det möjligt för Sollentuna kommuns kunder att betala sina räkningar med elektronisk faktura.

Läs mer

Informationskampanj till hyresgäster

Sollentuna kommun kommer i höst att genomföra en informationskampanj som handlar om möjligheterna att ombilda hyresrättslägenheter till bostadsrättslägenheter. Kampanjen riktar sig till alla hyresgäster i Sollentunahem.

Läs mer

Kajsa åter på Sollentunavallen

Det blev en härlig folkfest på årets Sollentuna Grand Prix den 28 juni. Publiken var minst dubbelt så stor jämfört med förra året och vädret inte lika hett och soligt, vilket gynnade åtminstone tävlingsdeltagarna.

Läs mer


Notiser
Nya e-postadresser för politiker
Behåller förskoleplats under friår
Tegelhagen vill bli kommunal friskola
Nya rutiner för uppsikt
Fler miljöbilar i Sollentuna
Demensföreläsningar och äldredag
Malmvägen Makeover engagerar boende
RH elever i nya lokaler
Kunskapsparken IIP-certifierade
Dyk sommar som vinter
Ledare
Torbjörn Rosdahl


Vi kan aldrig acceptera våld

Läs mer


Politikerporträtt
Ragnhild Blomdahl


Påverkar med tecknade serier

Läs mer

 

Förstasidan
Läs fler nummer av Sollentunajournalen

Skriv ut den här sidan

 

Redaktör: Peter Holstad, epost: peter.holstad@sollentuna.se, tel: 08-579 211 61