Nr 8, 2005, årgång 40 - Utges av kommunstyrelsen i Sollentuna kommun

Grattis Karin!

Karin Schmidt Bohgard som arbetar på Rudbecksskolan har blivit utsedd till årets idrottslärare 2005 av Svenska Idrottslärarutbildningen (IL).

 Juryns motivering löd: "För sin aldrig sinande entusiasm och sin ständiga vilja att utveckla såväl ämnet idrott och hälsa som sin egen yrkesroll som lärare."
– Jag är jättestolt. När de ringde och berättade att jag blivit vald blev jag väldigt förvånad och jätteglad. Man fick liksom inte veta i förväg att man blivit nominerad, utan de bara ringde och sa att de hade något roligt att berätta.
 
Tillsammans med en kollega på Rudbecksskolan har Karin arbetat fram Idrottsledarprogrammet, där det stora ämnet är idrottsledarkunskap. Hon tror att det till stor del beror på det arbete hon lagt ner där som gjorde att hon fick utmärkelsen.
– Priset ska delas ut till någon som har utvecklat yrkesrollen, har jobbat länge med ämnet och som har arbetat på alla olika stadier och det har ju jag.

Utmärkelsen delades ut den 5 november vid skolforum i Älvsjö och förutom äran, diplom och blommor fick hon ta emot 10 000 kronor.

– Jag tänker inte vara en sån som inte vet vad jag vill göra med pengarna. Jag ska göra en rolig resa med min familj så att jag känner att pengarna går till något konkret, säger hon drömmande.

Förstasidan
Läs fler nummer av Sollentunajournalen

Skriv ut den här sidan

 

Redaktör: Peter Holstad, epost: peter.holstad@sollentuna.se, tel: 08-579 211 61