Nr 8, 2005, årgång 40 - Utges av kommunstyrelsen i Sollentuna kommun

Sollentunaungdomar med i melodifestivalen


Pandang, som består av Stefan, Adam och Kristofer, tävlar i delfinalen i Leksand den 18 februari med sitt bidrag ”Kuddkrig”.

Adam Chiapponi, Stefan Wesström och Kristofer Stange är upphovsmännen till låten Kuddkrig, en raplåt om vikten av att inte glömma bort att leka när man blivit vuxen. Alla tre är från Sollentuna och låten är ett av bidragen i melodifestivalen nästa år.

Den 12 oktober satt Adam Chiapponi framför datorn hemma i Häggvik för att kolla vilka 28 bidrag som kommit med till melodifestivalen. När han såg titeln Kuddkrig och sitt namn bland låtskrivarna slet han upp dörren till sitt sovrum och skrek att dom hade kommit med. Utanför stod en annan av låtskrivarna, Kristofer Stange, och såg ut som en fågelholk. Han hade lovat att köpa champagne om de skulle bli uttagna så det var bara att pallra sig iväg till systemet för att inhandla en flaska Moët & Chandon. Inom tjugo minuter ringde kvällstidningarna.

Sollentunajournalen träffade dem på webb- och reklambyrån Skylab i Sollentuna centrum där Kristofer arbetar. De berättar hur det kom sig att de skickade in ett bidrag till melodifestivalen.
– Vi fick kontakt med David Marszalek från melodifestivalen när vi var med på Stadskampen i Kungsträdgården i slutet av augusti. Han bad oss skicka in ett bidrag.
Adam och Stefan är 18 och 19 år och går sista året på media-programmet på Rudbecksskolan. De har rappat i 1,5 år.

– Vi är inte några rutinerade musiker precis. Vi gör låtarna hemma på dator och vi har spelat i skolor och på en del fester, säger Stefan Wesström.

Kristofer, 33, har hållit på en del med musik. Han har bland annat gjort musik till den svenska filmen Miffo.
– Jag har spelat piano sedan jag var liten och tycker det är kul att göra musik. Men jag gör det på min fritid, säger Kristofer.

Av cirka 3400 bidrag valde en jury ut 28 till någon av de fyra deltävlingarna som ska gå i städerna Leksand (18/2), Karlstad (25/2), Karlskrona (4/3) och Göteborg (11/3). Dessutom tillkommer fyra låtar, så kallade jokrar. Finalen går i Globen i Stockholm den 18 mars.

Förstasidan
Läs fler nummer av Sollentunajournalen

Skriv ut den här sidan

 

Redaktör: Peter Holstad, epost: peter.holstad@sollentuna.se, tel: 08-579 211 61