Nr 1, 2006, årgång 41 - Utges av kommunstyrelsen i Sollentuna kommun

Drömläge för Upplands Motor

Upplands Motor bygger en stor bilanläggning i Kronåsens arbets- och industriområde, intill E 4:an. Markberedningen är i full gång och första halvåret nästa år ska allt stå färdigt.

150 personer ska arbeta i den nya anläggningen som också ska inrymma café och restaurang.
– Ett väldigt bra affärsläge, tycker Per Rosén, VD i företaget.

Upplands Motor är ett expansivt bilföretag som nu allt mer etablerar sig i Stockholmsområdet. Upplands Motor säljer Ford, Jaguar, Renault och Volvo samt välskötta begagnade bilar. I maj öppnade Upplands Motor en anläggning i Danderyd.

Fastigheten ligger i Kronåsen mellan kontorshusen på Esbogatan och bildemonteringen. Den totala lokalytan blir omkring 14 000 kvadratmeter.
Det var tidigt i höstas som Upplands Motor köpte den 30 000 kvadratmeter stora tomten av Fabege och Sollentuna kommun.
– Sollentuna har en stor trafikgenomströmning och den tomt vi har hittat ger oss en bra exponering, säger Per Rosén. Sen uppskattar vi att tjänstemännen i Sollentuna är lätta att ha att göra med. Klart positivt!
– Vår ambition är att erbjuda den största och bästa parkeringsplatsen i Stockholmsområdet.
– Att Svenska bil och andra konkurrerande bilhandlare finns i närheten är bara en fördel. Det drar kunder till området.

Den kända arkitektfirman Wester + Elsner har ritat bilanläggningen. Samma arkitektkontor ritade också den uppmärksammade anläggningen åt Upplands Motor i Uppsala. Uppmärksamheten beror både på den spännande arkitekturen som sådan och sättet att jobba i anläggningen, som är en del av framgången för företaget. Det centrala är kundtillfredsställelsen, säger Per Rosén.

Transparens
– Vi eftersträvar en trevlig, inbjudande miljö både i verkstan och butiken. Allting präglas av transparens, kunden är välkommen att titta på när bilen servas eller repareras.
Något som enligt Per Rosén inte stressar reparatörerna utan tvärtom gör att de känner sig stolta. Verkstan präglas också av en ovanlig fräschör.
Hur stora vill ni bli?
– Det är inget självändamål att växa, säger Per Rosén. Vi vill fortsätta att vara ett litet företag med ett brett utbud.

Förstasidan
Läs fler nummer av Sollentunajournalen

Skriv ut den här sidan

 

Redaktör: Peter Holstad, epost: peter.holstad@sollentuna.se, tel: 08-579 211 61