Nr 1, 2006, årgång 41 - Utges av kommunstyrelsen i Sollentuna kommun

Lars Olsén med flera njuter av Norrvikens sjöisbana

Att åka långfärdsskridskor på Norrvikens is är populärare än någonsin. Så fort vädret tillåter är sollentunaborna ute och skrinnar och en solig dag kan det bli trångt på den plogade banan.


Läs mer


Foto: Per Eklöf

Klart för satsning på centrum

Information från kommunfullmäktige.

Läs mer

Satsa på skolan och äldre tycker folk i Rotebro

Den 17 september är det allmänna val i Sverige. Då ska vi bland annat välja en ny kommunfullmäktige för de kommande fyra åren. Sollentuna-journalen frågade människor i Rotebro vad de tycker om politiken i kommunen.


Läs mer

Inspira bästa arbetsplatsen i Sverige

Inspira förskolor och skolor har vunnit utmärkelsen Sveriges bästa arbetsplats. Tjänstepensionsföretaget Alecta delar ut priset en gång per år och enligt deras jury har Inspira lyckats väl med engagerat ledarskap och engagerade medarbetare i kombination med förebyggande verksamhet, långsiktigt tänkande och lönsamhetstänkande.

Läs mer

Strömavbrott kan drabba Sollentuna

Blir det en riktigt kall vinter kan Sollentuna drabbas av MFK, manuell frånkoppling av elförbrukning. Det är en nödåtgärd som Svenska Kraftnät kan beordra de regionala elbolagen att genomföra om det uppstår svår effektbrist i landet.

Läs mer

Vi kör för fort!

Sollentunaborna kör för fort på lokalgatorna! Det är den samlade åsikten från de medborgare som deltagit i Sollentunas trafiksamråd 2005.

Läs mer

Planer och byggande i Sollentuna

Det byggs mycket nytt i Sollentuna. Varje år tillkommer mellan 150 och 300 nya bostäder men det räcker ändå inte till för att tillgodose den stora efterfrågan. De områden som beskrivs här är de största byggprojekten som pågår eller som planeras.

Läs mer

Södra Häggvik och Turebergs allé

Ett nytt stadslandskap håller på att växa fram i de gamla industriområdena väster om järnvägen mellan Häggvik och centrala Tureberg, med bostäder, kontor och handel.

Läs mer

Väsjöområdet tar form

Programsamrådstiden för arbetet med Väsjöområdet avslutades i höstas. Helhetsgreppet, idéer och exploateringsgrad i Väsjöplaneringen uppskattas av fastighetsägarna i området och de övergripande riktlinjerna för områdets utveckling har fått positiv kritik.

Läs mer

36 föreningar bildade

Sollentunahem har tagit fram ett flödesschema för hur arbetet med ombildningen ska gå till. Anledningen är att det varit många diskussioner i olika instanser om hur intresseanmälningarna för ombildning ska hanteras och i vilken omfattning och på vilka villkor det ska ske.

Läs mer

Ny kommunplan 2008

Sollentunas nuvarande kommunplan är från 1998, den reviderades 2002. Nu har ett arbete med att ta fram en ny kommunplan startat. Den nya kommunplanen ska vara klar 2008 och då ge en bild av hur kommunen ska utvecklas och se ut i framtiden.

Läs mer

Drömläge för Upplands Motor

Upplands Motor bygger en stor bilanläggning i Kronåsens arbets- och industriområde, intill E 4:an. Markberedningen är i full gång och första halvåret nästa år ska allt stå färdigt.

Läs mer

Välj familjerådgivare själv!

Sedan den 1 januari i år har Sollentuna kommun infört kundval i familjerådgivningen. Kommunen har handlat upp tre företag som sollentunaborna kan välja mellan. Företagen ska erbjuda tid inom tre veckor.

Läs mer

Samarbete för stöd till barn

Från och med den 1 mars startar Sollentuna kommun tillsammans med sex andra kommuner ett samarbete för att rekrytera och utbilda familjehem och kontaktfamiljer. Samtidigt utökas samarbetet kring jourhemspoolen.

Läs mer

Sollentunas Sharaf Hjältar

Vid ett seminarium i riksdagen på temat ”Hedersrelaterat liv”, den 20 januari, utnämndes den tredje gruppen av Sharaf Hjältar av integrations- och jämställdhetsminister Jens Orback.

Läs mer

Sollentunarevyn ska bli tradition

Den 16 februari är det premiär för Sollentunas lokalrevy. Edsbergs teaterverkstad framför i år tre föreställningar av Stollentunarevyn på Scandic Star Sollentuna i Sollentuna centrum.

Läs mer

Lunden-USA 6-2

Helenelunds IK Bandy gjorde sin bästa match för säsongen då USA:s VM-lag besegrades med 6-2 efter 1-1 i halvtid.

Läs mer

Mikaelskolan vann filmtävling

Klass 5 från Mikaelskolan har utsetts till vinnare i filmtävlingen Bry dig!

Läs mer

Internationella modersmålsdagen firas i Sollentuna

21 februari är den Internationella modersmålsdagen, instiftad av Unesco år 2000 för att främja språklig mångfald.

Läs mer

Hillevi Engström (m), ny styrelseordförande i Sollentunahem

En viktig fråga för Sollentunahem i år är bland annat ombildningen av hyreslägenheter till bostadsrätter. 36 föreningar har bildats inom bolagets lägenhetsbestånd.

Läs mer


Notiser
Konstgräs på Edsbergs sportfält
Ungdomens hus projekteras
Sollentuna får GIS-ingenjör
Ny metod för anhörigstöd
Temakväll om Indien
Blå rummet öppnas 23 februari
Kommunen behåller Sim- och sporthallen
Vid snö - skidspår
Idrottsfest i sommar
Ledare
Torbjörn Rosdahl


Nya Sollentunabor på väg hit

Läs mer


Medarbetare
Ulf Bergh


En dag med kommundirektören

Läs mer

Förstasidan
Läs fler nummer av Sollentunajournalen

Skriv ut den här sidan

 

Redaktör: Peter Holstad, epost: peter.holstad@sollentuna.se, tel: 08-579 211 61