Nr 1, 2006, årgång 41 - Utges av kommunstyrelsen i Sollentuna kommun

Lunden-USA 6-2

Helenelunds IK Bandy gjorde sin bästa match för säsongen då USA:s VM-lag besegrades med 6-2 efter 1-1 i halvtid. Matchen höll hög division 1-klass och den drygt 100 personer stora publiken fick vara med om en trevlig bandykväll på Sollentunavallen måndagen 30 januari.

Båda lagen bjöd på tempofyllt spel. HIK visade åter att man spelar bättre ju bättre motståndet är.
– En bra match, där vi såg att HIK:s unga lag måste få bra skolning och visade upp ett taktiskt drivet spel, tyckte USA:s bandyveteran Chris Halden, som varit med och drivit bandyn i Minneapolis sedan 1986. Och vi uppskattar verkligen den gästfrihet och det varma omhändertagandet vi fått under dessa två dagar i Sollentuna. Det skulle vara mycket roligt om HIK kunde komma till Minneapolis i höst så att vi kunde återgälda allt vi fått här.
Dagen inleddes med att Sollentuna kommun före kvällens match bjöd det amerikanska laget på en vänskapsmiddag på Scandic Star Hotell.

Kontakterna med USA gick genom HIK:s svensk-amerikanska spelare Jasper Felder. USA-laget, som deltar i B-VM, behövde sparring och träningsspel och HIK ställde mer än gärna upp.

Förstasidan
Läs fler nummer av Sollentunajournalen

Skriv ut den här sidan

 

Redaktör: Peter Holstad, epost: peter.holstad@sollentuna.se, tel: 08-579 211 61