Nr 1, 2006, årgång 41 - Utges av kommunstyrelsen i Sollentuna kommun

Sollentunarevyn ska bli tradition


Två Sollentunaprofiler på en parkbänk.

Den 16 februari är det premiär för Sollentunas lokalrevy. Edsbergs teaterverkstad framför i år tre föreställningar av Stollentunarevyn på Scandic Star Sollentuna i Sollentuna centrum.
– Varje kommun med självaktning behöver en lokalrevy och vi hoppas att detta ska bli ett årligt evenemang, säger regissören Björn Sjögren.

Årets revy är en klassisk nummerrevy av och för sollentunabor. Skådespelarna är amatörer och showdansarna kommer från Sollentuna kulturskola. För texterna står bland andra lokalpolitikern Ingwar Åhman-Eklund och Hans Dahlman, alias Lelle Printer. Enligt teatergruppen ska revyn gissla företeelser i allmänhet och Sollentuna i synnerhet.
– Det ska vara ett bygdespel, aktuellt och lite elakt, säger Björn Sjögren.

Sketcher
Några av de sketcher som framförs är Sollentuna Extreme Makeover, Sexparty på ålderdomshemmet och Gubbarna på bänken. Den sistnämnda handlar om hur Sollentunas två mest kända män genom tiderna möter varandra, och även träffar på Jesus.

Producenten Kjell Ingerskog, Edsbergs teaterverkstad, hoppas på mycket publik.
– Föreningen rör sig med små medel, men nu gör vi en storsatsning på 100 000 kronor. Det hoppas vi få igen på biljettintäkterna. Som mest kan vi få in 250 personer per föreställning i lokalen, som tillhandahålls av Scandic Star Sollentuna, säger Kjell Ingerskog.

Gästerna kan välja att äta middag i samband med föreställningen eller att köpa biljett enbart till revyn. Biljetter säljs i receptionen på Scandic Star Sollentuna, i Perssons bokhandel eller på www.ticnet.se.

Förstasidan
Läs fler nummer av Sollentunajournalen

Skriv ut den här sidan

 

Redaktör: Peter Holstad, epost: peter.holstad@sollentuna.se, tel: 08-579 211 61