Nr 2, 2006, årgång 41 - Utges av kommunstyrelsen i Sollentuna kommun

Lokalrevy med fart

Stollentunarevyn var den vitsiga titeln på lokalrevyn som uppfördes på Scandic Star Hotel i februari.

Stundtals var det mer stolligt än roligt, men rätt många schyssta skämt levererade ändå skådespelarna från Edsbergs teaterverkstad. Och ren satir blev det när kommunens politiker gisslades i sketchen Stollentuna Extreme Makeover.

Vid ett dråpligt möte mellan Christer Pettersson, Jesus och Jonas Love Almqvist försökte sedan Krille bjuda på dråparen. Dråparen är en lokal specialblandning av vodka och chokladlikören Bailyes som sedan i pausen mellan de två akterna kunde köpas i baren. Den smakade som starksprit med chokladsmak, om någon undrar.

Snöpligt slutade det för Eric Boman i sketchen Uppraggningen. Trots att han bjöd en fräsig tjej på en 12:a whiskey följde hon honom inte hem. Fast hon lovat. En sketch skriven av Lelle Printer med en tragisk knorr.

Sketcherna varvades med sång och dansnummer och när fem elever från Kulturskolan öste på till Move on up av Curtis Mayfield svängde hela hotellmatsalen.

Ett annorlunda grepp använde ensemblen i Kräftskivan då en konferencier ropade ”frys” och gästerna stannade upp mitt i en rörelse. Festen fortsatte till det bittra slutet och kommentarerna blev allt beskare och gästerna allt fullare och roligare.

En Sollentunarevy varje år vore inte helt fel, spelglädje och idéer hos ensemblen tycks det i varje fall finnas gott om. Så välkommen tillbaka nästa år Stollentunarevyn.

Förstasidan
Läs fler nummer av Sollentunajournalen

Skriv ut den här sidan

 

Redaktör: Peter Holstad, epost: peter.holstad@sollentuna.se, tel: 08-579 211 61