Nr 2, 2006, årgång 41 - Utges av kommunstyrelsen i Sollentuna kommun

Sollentunas miljöalmanacka vann pris

Yrkesföreningen Miljö och Hälsa utsåg Sollentunas miljökalender till årets bästa i sin medlemstidning Miljö&Hälsa.
Sollentuna vann på en stilren design och snygg layout med lokala svartvita foton från 1950- till 70-tal, samt praktiska avsnitt om avfall och lagom med allmän miljöinformation. Sollentunas miljöalmanacka 2006 har underrubriken ”En resa genom kommunen genom tre årtionden, Sollentuna i bilder från 1950- till 1970-tal”.
Detta var första gången Yrkesföreningen Miljö och Hälsa utlyste en tävling om den bästa miljökalendern.
Av de insända bidragen var det tre som var extra bra. De två andra finalisterna var Härryda och Trollhättan som, enligt Miljö&Hälsa, också lyckats fint med sina miljökalendrar genom tydliga teman och bra användbarhet för invånarna.
– Att ge ut en praktisk almanacka med fina bilder kan vara ett bra sätt att få invånarna att spara kommunal information, säger föreningens ordförande Magnus Hahne. Det vi gjorde var naturligtvis ingen vetenskaplig undersökning, men dessa tre kalendrar lyfte sig lite extra över mängden, både utseende- och innehållsmässigt.
Sollentunas miljöalmanacka har tidigare getts ut av Sollentuna kommun men ges nu ut av Sollentuna Energi. Yrkesföreningen Miljö och Hälsa som grundades 1920 är en fackligt och partipolitiskt oberoende intresseorganisation för alla som arbetar eller studerar inom miljö- och hälsoskyddsområdet.


Förstasidan
Läs fler nummer av Sollentunajournalen

Skriv ut den här sidan

 

Redaktör: Peter Holstad, epost: peter.holstad@sollentuna.se, tel: 08-579 211 61