Nr 2, 2006, årgång 41 - Utges av kommunstyrelsen i Sollentuna kommun

Vårens utställningar på Galleri Aniara

Skulptur, måleri och därefter en sommarutställning.
Så ser våren ut på Galleri Aniara, på biblioteket i Sollentuna centrum.
Den 8 april startar en utställning av skulpturer, reliefer och teckningar av konstnären Mette Wihlborg. Temat för utställningen är Yta. Mette Wihlborg har arbetat mycket med utsmyckning av offentliga miljöer, till exempel skolor, sjukhus eller torg och hon använder sig bland annat av materialen trä, sten, glas och betong. Utställningen varar till den 14 maj.
– Mette Wihlborgs verk har en mycket nordisk karaktär, säger kultursekreterare May Hamaoui, som arbetar med galleriet.

Målningar och skulpturer
Den 19 maj är det dags för sollentunakonstnären Jörgen Martinsson, som ställer ut målningar. I Tomelilla konsthall 2005 presenterade han bland annat skulpturer av tätt virad najtråd med utstickande ändar som tonats över öppen eld samt målningar där ytan består av aska, kol och pulveriserat tegel.
– Jörgen är en mycket etablerad konstnär och vi är väldigt stolta över att få visa hans verk på Galleri Aniara, så jag ser verkligen fram emot hans utställning, säger May Hamaoui.
Jörgen Martinssons utställning i Galleri Aniara varar till den 25 juni.
Mellan den 29 juni och den 27 augusti är det dags för Galleri Aniaras sommarutställning, ett återkommande evenemang där konstnärer som tidigare ställt ut i galleriet bjuds in för att delta.
– Utställningen kommer mest att innehålla måleri, men även textil, skulptur och foto. Konstnärerna kommer att få disponera en yta där ett eller två verk i A3-format kan hängas upp, berättar May Hamaoui.

Varierat utbud
Galleri Aniara ligger i samma lokaler som Sollentuna bibliotek och har samma öppettider som biblioteket.
Galleriet har cirka åtta utställningar per år och strävar efter att erbjuda ett varierat utbud av konstnärliga tekniker och uttrycksformer med hög kvalitet. Här visas verk av samtida konstnärer.
Galleriet har även visningar för barn. På www.sollentunabibliotek.se kan du läsa mer om Galleri Aniara.

 

Förstasidan
Läs fler nummer av Sollentunajournalen

Skriv ut den här sidan

 

Redaktör: Peter Holstad, epost: peter.holstad@sollentuna.se, tel: 08-579 211 61