Nr 5, 2006, årgång 41 - Utges av kommunstyrelsen i Sollentuna kommun

Kajsa årets sollentunabo

Under SM i friidrott på Sollentunavallen fick Sollentunas stolthet, Kajsa Bergkvist, ta emot utmärkelsen ”Årets sollentunabo”.

Överlämnare av utmärkelsen var Benkt Kullgard (m), ordförande i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden, och han tycker att valet föll på rätt person.

Läs mer


Foto: C-G Gredenborg

Låt demokratin vinna den 17 september

I dessa tider av olika val tar man kanske för givet att det finns ett val och att betydelsen av vad man inte väljer är så stort. Men många människor som kommer till vårt land som flyktingar eller av andra orsaker, och vill bosätta sig här, har en annan upplevelse av demokrati och valmöjligheter.

Läs mer

Över 60 000 sollentunabor

SCB har publicerat befolkningsstatistik som visar att folkmängden i Sollentuna har ökat med 655 personer under första halvåret 2006.

Läs mer

Sollentunas politiker vill värna demokratin

– Vi vill värna rösträtten och uppmanar alla att rösta på de demokratiska partierna, sade kommunstyrelsens ordförande Torbjörn Rosdahl (m), när han inledde mötet Ja till mångfald den 17 augusti.

Läs mer

Trafikstörningar när Turebergsleden byggs om

Mellan 2006 och 2013 ska Sollentunas centrummiljö byggas om och förädlas. Aktörerna bakom projektet är Sollentuna kommun, NCC, Steen & Strøm (ägarna till centrum) och byggföretaget JM.

Läs mer

Två nya äldreboenden invigs i höst

I september öppnar ett nytt äldreboende i Edsberg och i november öppnar ett annat i Silverdal.

Läs mer

Hustomten stannar i Sollentuna!

Sedan i april förra året har vård- och omsorgsnämnden drivit ett försök med hustomte, en person som kan hjälpa till med vissa tjänster i hemmet hos pensionärer och funktionshindrade i Sollentuna. I maj beslutade sig nämnden för att permanenta projektet eftersom det fallit väl ut.

Läs mer

Valet är ditt den 17 september

Söndag den 17 september är det val till riksdagen och kommun- och landstingsfullmäktige. I Sollentuna kommer det även att genomföras en folkomröstning om trängselskatter i Stockholm.

Läs mer

Folkomröstning om trängselskatt

Stockholms stad har på försök haft trängselskatter i trafiken under perioden den 3 januari till 31 juli 2006. Stockholms stad ska ta ställning till om trängselskatt ska införas permanent i Stockholm.

Läs mer

Denna politik vill partierna föra de kommande fyra åren

Läs mer

Premiär för Sollentunafestivalen

Lördagen den 2 september arrangerar Stinsens köpcentrum i Häggvik den första Sollentunafestivalen.

Läs mer

Sinnenas trädgård i Häggvik

Häggviksgården välkomnade grannar och andra intresserade till öppet hus den 12 juni för att visa sina nyrenoverade lokaler och den nya trädgården - sinnenas trädgård.

Läs mer

Maj är Sollentunas nya anhörigkonsulent

Maj Pihlgren Roos är vård- och omsorgsnämndens nya anhörigkonsulent. Tjänsten är helt ny och är en del i en större satsning på anhörigstöd som Sollentuna kommun gör.

Läs mer

Envis elektriker startade klädföretag

Matti Viio är den före detta elektrikern som retade upp sig på dåliga arbetskläder och på 70-talet grundade Snickers Workwear. I dag arbetar 50 personer på huvudkontoret i Sollentuna och kläderna exporteras till många länder i världen.

Läs mer

Grus i tidningsinsamlingsmaskineriet

Sedan en tid tillbaka har insamlingen av returpapper från tidningar inte fungerat bra i Sollentuna och kommunen får många klagomål.

Läs mer

19 av 30 butiker krävde leg vid provköp av folköl

En socialtjänsteman och en ungdom provköpte i mitten av augusti folköl i de 30 butiker som har tillstånd till detta i Sollentuna.

Läs mer

Så tycker medborgarna och företagarna om Sollentuna

Statistiska centralbyrån, Svenskt näringsliv och tidskriften Fokus har gjort varsin undersökning där de på olika sätt jämför kommunerna i landet. Sollentuna får höga betyg i alla tre.

Läs mer

Stor succé för friidrotts-SM!

Sommarens sporthändelse i Sollentuna var SM i friidrott på Sollentunavallen i mitten av juli. Det blev en tävlingshögtid som hade allt: Spänning, världsrekordförsök och stor publik.

Läs mer

Tryggt och snyggt i Viby/Norrviken

Det har varit hyfsat lugnt i Viby och Norrviken i sommar men nu i slutet har det varit stökigt i Viby. Ett förråd vid Runanskolan har blivit uppbrutet och innehållet förstört. Parkträd har blivit nedsågade, ungdomar har uppträtt hotfullt och många föräldrafria fester har urartat.

Läs mer

Skolstart i Silverdal

110 elever och ett oräkneligt antal gosedjur hälsades välkomna när den nya skolan Utbildning Silverdal startade höstterminen.

Läs mer

Rösjöbadet 60 år

I 60 år har Rösjöbadet varit Sollentunas playa. Badet kostade en halv miljon kronor att bygga 1946 med bryggor, sandstrand, hopptorn, expedition och omklädningslador.

Läs mer


Notiser
Socialnämnden söker pengar från länsstyrelsen
Färre besöker familjerådgivning
Barngruppernas storlek minskar
Integrationsintervjuer
Politisk kväll på Blå rummet
Nya förskolor byggs
Nytt häkte i Sollentuna
Kräftfiske i Norrviken
Kulturskolan i nya lokaler
Edsbacka marknad
Seniordag i september
Ledare
Torbjörn Rosdahl


Utnyttja din demokratiska rättighet
– rösta den 17 september

Läs mer
 

Förstasidan
Läs fler nummer av Sollentunajournalen

Skriv ut den här sidan

 

Redaktör: Peter Holstad, epost: peter.holstad@sollentuna.se, tel: 08-579 211 61