Nr 5, 2006, årgång 41 - Utges av kommunstyrelsen i Sollentuna kommun

Kajsa årets sollentunabo

Under SM i friidrott på Sollentunavallen fick Sollentunas stolthet, Kajsa Bergkvist, ta emot utmärkelsen ”Årets sollentunabo”. Överlämnare av utmärkelsen var Benkt Kullgard (m), ordförande i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden, och han tycker att valet föll på rätt person.

– Kajsa är en äkta Sollentunatjej som trots motgångar med den trasiga hälsenan, som många trodde skulle avsluta hennes karriär, lyckats komma tillbaka och hon är ett idrottsföredöme för Sollentunas ungdomar, förklarar han och konstaterar, Kajsa är unik.

Utmärkelsen, som är ny för i år, delas ut av moderata samlingspartiet och är en omarbetning av en tidigare utmärkelse. Allmänheten har fått lämna in förslag på kandidater och därefter har en jury utsett mottagaren av utmärkelsen.

Utöver sina idrottsliga prestationer har Kajsa under det gångna året blivit utsedd till UNICEF-ambassadör och därmed är hon engagerad i hjälparbetet för världens fattigaste barn. Detta var också en av orsakerna till att hon fick utmärkelsen.

Förstasidan
Läs fler nummer av Sollentunajournalen

Skriv ut den här sidan

 

Redaktör: Peter Holstad, epost: peter.holstad@sollentuna.se, tel: 08-579 211 61