Nr 5, 2006, årgång 41 - Utges av kommunstyrelsen i Sollentuna kommun

Premiär för Sollentunafestivalen

Lördagen den 2 september arrangerar Stinsens köpcentrum i Häggvik den första Sollentunafestivalen.

– Som förort behöver vi stärka gemenskapen, identiteten och kännedomen om kommunen. Därför drar vi igång denna festival som vi hoppas ska bli ett årligt återkommande evenemang, säger Thomas Ardenfors som är projektledare för festivalen.

Festivalen pågår mellan klockan 11 och 01 och bjuder besökarna på massor av roliga och intressanta evenemang som final i Artistskolan, Bästa sexan (tävling för sjätteklassare), Företagens dag där sollentunaföretag visar sina verksamheter, konserter med olika artister, modevisning med kläder för alla åldrar (med Peter Dahlman som konferencier), debatt inför valet med lokalpolitiker, knallemarknad, presentation av olika kommunala verksamheter som till exempel en stadsbyggnadsutställning om framtidens Sollentuna, lokala föreningar som visar sina verksamheter och mycket mer.

Danskväll för alla
Under dagen tar festivalen en av parkeringsplatserna utanför Stinsen i anspråk med ett tält för mat och dryck samt en scen. Här blir det dans under kvällen till musik från flera liveband. I garaget under Stinsen pågår ”Garagefesten” mellan klockan 20 och 24, disco för ungdomar över 15 år. Det är ingen inträdesavgift till festivalen däremot kostar Garagefesten 70 kronor i inträde.

Tjernobylinsamling
I år är det 20 år sedan kärnkraftskatastrofen i Tjernobyl inträffade. På festivalområdet genomför Lions tillsammans med flera scoutföreningar en insamling till förmån för cancersjuka barn i Tjernobyl. Med bland annat grindslant vid entréer, bössinsamling, lotterier, bokmarknad, fiskdamm och korvförsäljning hoppas man kunna hjälpa de utsatta barnen. Insamlingen pågår på olika platser i hela kommunen.

Att antalet sollentunabor passerat 60 000 invånare kommer att uppmärksammas under dagen. Kommunledningen har följt befolkningsstatistiken med särskilt stort intresse den senaste tiden och utifrån detta utsett vem den 60 000:e är. Kommunstyrelsens ordförande Torbjörn Rosdahl (m) kommer att gratulera denne under dagen.

Arrangör för Sollentunafestivalen är Stinsen i samarbete med eventbolaget Event XL, Företagarna, Lions och Sollentuna kommun.

Förstasidan
Läs fler nummer av Sollentunajournalen

Skriv ut den här sidan

 

Redaktör: Peter Holstad, epost: peter.holstad@sollentuna.se, tel: 08-579 211 61