Nr 6, 2006, årgång 41 - Utges av kommunstyrelsen i Sollentuna kommun

”Äntligen har vi fått det som vi längtat efter!”


Anna von Essen försökte skjuta mål på Lennart Gabrielsson – men sköt över.

Redan innan det blå sidenbandet var klippt var aktiviteterna i full gång på näridrottsplatsen Qulan i Malmparken. Plötsligt hördes en busvissling som fick aktiviteterna att stanna upp. Det var dags för invigning.
– Innan ni får fortsätta måste vi bara inviga det här stället, säger Kjell Lauri, kultur- och fritidschef.


Basketkorgarna var populära denna dag.

Spontanidrott välkomnas
Kjell Lauri ville även passa på att tacka projektets mamma och pappa, det vill säga kommunalrådet Lennart Gabrielsson och kultur- och fritidsnämndens ordförande Anna von Essen.
– Äntligen har vi fått det här som vi längtat efter, ett ställe som är öppet för spontanidrott, säger Kjell innan han lämnade över saxen och ordet till Lennart Gabrielsson.
Malmparken är en stor park som till ytan kan jämföras med storleken på Kungsträdgården. Problemet är att parken länge varit outnyttjad och att det funnits för lite att sysselsätta sig med.
– När jag var ung fanns det parker att lira fotboll i, säger Lennart Gabrielsson. Idag finns det ont om sådana platser och därmed inget utrymme för dessa spontana idéer.

Näridrottsplatsen Qulan är ett steg i att rusta upp Malmparken. Tanken är att det ska vara en plats med utrymme för spontanidrott.
– Det här är ert ställe nu, säger Lennart till de barn som fanns på plats. Blir det mörkt på kvällen är det bara att slå på utomhusbelysningen och fortsätta spela basket, innebandy eller fotboll.  

Förstasidan
Läs fler nummer av Sollentunajournalen

Skriv ut den här sidan

 

Redaktör: Peter Holstad, epost: peter.holstad@sollentuna.se, tel: 08-579 211 61