Nr 6, 2006, årgång 41 - Utges av kommunstyrelsen i Sollentuna kommun

Succé för Sollentunafestivalen

Den 2 september gick den första Sollentunafestivalen av stapeln utanför Stinsens köpcentrum. Intresserade i alla åldrar hittade dit för att se vad Sollentuna kommun har att erbjuda. Parallellt pågick en företagsmässa i köpcentret.


Kajsa Engström, Sollentunas 60 000:e invånare, med sonen Noah gratuleras och hälsas välkommen till Sollentuna av kommunstyrelsens ordförande Torbjörn Rosdahl.

– Tanken med företagsmässan är att småföretag inom kommunen lyfts fram och att de får en möjlighet att göra mer än att bara sträcka fram ett visitkort, förklarar Mikael Milestad som är ansvarig för festivalens och mässans innehåll.
– Det är hårt för småföretag idag med tanke på hur svårt det är att synas i radio och TV, förklarar han.

”Jag ska bli polis”
Utanför Stinsen fanns olika föreningar och organisationer i Sollentuna kommun representerade som tillsammans visade att Sollentuna är en attraktiv kommun som har mycket att erbjuda. Framför polisbussen stod Dennis Isaksson, 4 år, och pratade med en polis. Efteråt konstaterade han nöjt att han lärt sig mycket.
– Jag ska bli polis!

”Vi trivs i Sollentuna”
Kommunstyrelsens ordförande Torbjörn Rosdahl (m) välkomnade Sollentuna kommuns 60 000:e invånare, Kajsa Engström, med blommor, presentkort på Edsbacka krog, stjärnkockens egen kokbok och ett diplom som hon uppmanades av Torbjörn att sätta upp på väggen.
– Vi har inte några tavlor än, svarar Kajsa snabbt, men tillägger att diplomet får bli den första.
Kajsa flyttade till Sollentuna tillsammans med sambon Mattias och sonen Noah den 30 juni i år bland annat därför att det är nära till naturen, att det är bra kommunikationer och bra cykelväg till Stockholm.
– Det går ju direktbussar till stan om cykeln skulle krångla eller om det är dåligt väder, förklarar Kajsa som ändå försöker cykla så ofta det går.
– Det är gratis motion. Man får inte så mycket tid över till sådant annars när man är arbetar heltid och har en sån där liten, säger hon och pekar på sonen Noah.
– Vi trivs verkligen jättebra i Sollentuna, och det säger jag inte bara för att jag får de här frågorna och måste svara så utan vi trivs verkligen, säger Kajsa och ler.

Framtidens stjärnor
Under eftermiddagen ägde genrep och final av den första artistskolan i Sollentuna rum som vände sig till mellan- och högstadieelever. Veckan innan träffades de 60 deltagarna för första gången då fem finalistgrupper utsågs.
– Vinnargruppen får bland annat en singelproduktion med låten ”Reason”, berättar Maria Lekardal som sitter i artistskolans jury tillsammans med Monica Törnqvist, Mike Eriksson och Mohammad Denebi.
Även om det var första året festivalen ägde rum avslöjade Mikael Milestad, innehållsansvarig, att det redan planeras inför nästa års festival och mässa.
– Tanken är att vi ska ta fram ett festivalråd som ska fungera som ett sorts bollplank. Vi ska bjuda in folk till rådet för att bredda oss till nästa år, säger projektledare Thomas Ardenfors.
– Praktiskt så har allt funkat i år, vilket gör att förutsättningarna inför nästa år är hur bra som helst, säger Thomas och sammanfattar det hela med två ord:
– Idén höll.

 

Förstasidan
Läs fler nummer av Sollentunajournalen

Skriv ut den här sidan

 

Redaktör: Peter Holstad, epost: peter.holstad@sollentuna.se, tel: 08-579 211 61