Nr 8, 2006, årgång 41 - Utges av kommunstyrelsen i Sollentuna kommun

Kerstin blev årets Werner

Kerstin Zackrisson Samsson, chef för Måltidsservice, Kommunala skolan i Sollentuna, har utsetts till Årets Werner 2006. Motiveringen lyder: "för sin målmedvetna satsning på bra råvaror, hälsosam matlagning, valfrihet i skolrestaurangerna och för att hon får sina unga gäster att älska svensk husmanskost".
Bakom utmärkelsen står tidningen Restaurang och Storhushåll och hovtraktören Werner Vögeli. Årets Werner har delats ut sedan 1989, och alla som fått utmärkelsen blir medlemmar i föreningen Werners vänner. En person från storköks- och en från restaurangvärlden utses varje år. Även krögaren Stefan Holmström utsågs till Årets Werner 2006.

Foto Peter Holstad

Skatten sänks 25 öre 2007

Vid sitt möte den 27 november beslutade kommunfullmäktige om budget 2007 samt verksamhetsplan för 2007-2009. Kommunstyrelsens ordförande Torbjörn Rosdahl (m) inledde budgetdiskussionerna med att tydliggöra visionerna i majoritetens budgetförslag.

Läs mer

Kommunfullmäktiges nya ledamöter

Kommunfullmäktige är kommunens högsta beslutande organ och sammanträder tio gånger per år, vanligtvis i Turebergshuset på plan 13.

Läs mer

Kommunstyrelsens ledamöter

Kommunstyrelsen är kommunfullmäktiges verkställande organ, kommunens "regering".

Läs mer

Nya ledamöter prioriterar ungdomsfrågor

Swapna Sharma från Edsberg är socialdemokrat och ny ledamot i fullmäktige. Moderaternas Oscar Jansson från Sjöberg är en annan av fullmäktiges nya ledamöter denna mandatperiod.

Läs mer

"Mitt arbete är ett naturligt val"

Sollentunajournalen fortsätter att följa kommunens medarbetare. Anna-Karin Dahlgren – eller Anki som hon kallas – är undersköterska på Norrgårdens äldreboende, som ligger granne med Sollentuna kyrka i Norrviken. Hon växte upp med sin mormor och morfar i Umeå och har den där lite speciella känslan för äldre människor, något som påverkat henne i hennes yrkesval. Men det var inte så hon började sin yrkesbana.

Läs mer

Stor undersökning av kvaliteten i äldreomsorgen

Vad tycker de äldre om kvaliteten på äldreomsorgen? Det vill vård- och omsorgsnämnden i Sollentuna ta reda på. Därför kommer man att genomföra en mycket omfattande brukarundersökning, som ska besvaras av 1200 personer i december.

Läs mer

Kvinnofrid på webben

Läs mer

Fler äldre behöver hemtjänst

Antalet äldre i Sollentuna blir fler och därmed antalet personer med hemtjänst. Ur statistiken kan man utläsa att antalet ärenden har ökat med 40 stycken från december 2005 till juni 2006.

Läs mer

Åke och Rickard öppnar ICA Maxi i Häggvik

Handelsplatserna växer runt Stockholm. Ett exempel på det är ICA Maxi som öppnade en ny stormarknad i Häggvik den 22 november.

Läs mer

Service och handel heta områden i ny översiktsplan

Nu har arbetet med att ta fram en ny översiktsplan för Sollentuna startat. Arbetet ska vara klart senast hösten 2008 och ”ges en karaktär av långsiktig vision som både kan tjäna som underlag för kommunens egna avsikter och ge beredskap för oförutsedda initiativ” som det heter i förslaget till en ny plan- och bygglag som regeringen förbereder.

Läs mer

600 IT-nissar jobbar på TDC i Häggvik

I det stora ”akvariet” vid Häggviksrondellen smids den nya tiden fram. En framtid som redan är här.

Läs mer

Låt Sollentunaborna komma till kackel och kexchoklad!

Läs mer

Stockholm - huvudstaden i hela Skandinavien

Stockholm Business Alliance är ett partnerskap mellan kommuner i Stockholm och mälarregionen som har bildats under 2006 för att marknadsföra regionen och på så sätt locka hit utländska företag som vill etablera sig.

Läs mer

Avtal om häkte överklagat

Kommunfullmäktigeledamoten, sollentunapartisten och malmvägaren Janet Sibose har överklagat avtalet mellan byggföretaget Skanska och kommunen om byggandet av ett häkte på del av fastigheten Tabellen 2 i Tureberg.

Läs mer

Nya direktiv ska underlätta bostadsrättsombildningar

Läs mer

Musik ger hopp för barn

”Musik ger hopp 2006” är namnet på årets skiva från Föreningen Ideell Musik, FIM. Hittills har föreningen givit ut nio skivor och alla intäkter går oavkortat till välgörande ändamål. Intäkterna från årets skiva går till Barnens Hopp.
– Jag startade föreningen eftersom jag ville göra något för de fattiga, säger grundaren Mats Rodius.

Läs mer

”Vattnet känner inga gränser”

En solig dag i början av november togs första spadtaget för restaureringen av Kvarnsjön och Hagbyån.

Läs mer

Föryngrat Lunden slog Djurgården

I säsongspremiären mot Djurgården vann Helenelunds IK Bandy överlägset och målet i år är att ta sig upp i den ”nya Allsvenskan”.

Läs mer

Årets idrotts- och kulturpristagare

Läs mer

Tre bra konstutställningar

I december och januari händer mycket spännande i kommunens konsthallar.

Läs mer

Arkivens dag slog besöksrekord

Läs mer

Mormors julsång i nytt ljus

Sollentunas kommunantikvarie har träffat Sven-Herman Wallin, barnbarn till Emmy Köhler som bodde på Norrsätra gård i början av förra seklet och skrev många kända visor.  

Läs mer


Notiser
Fritidsgård i Viby kan bli klar till nästa höst
Ny ansökan till regeringen om enfamiljssystem
Sollentuna behöver en GPS-mottagare
Nämnder slås ihop
Seminarium för ökad förståelse om islam
Simskola i Sim & Sporthallen
Ledare
Torbjörn Rosdahl


Det självklara är inte alltid det enkla

Läs mer
 

Förstasidan
Läs fler nummer av Sollentunajournalen

Skriv ut den här sidan

 

Redaktör: Peter Holstad, epost: peter.holstad@sollentuna.se, tel: 08-579 211 61