Nr 2, 2007, årgång 42 - Utges av kommunstyrelsen i Sollentuna kommun


Sollentuna snyggas upp för 10 miljoner kronor

Sollentuna ska rustas upp och förskönas för 10 miljoner kronor i år. Bland annat ska kommunens rondeller utsmyckas med konstverk eller blommor, flera trafikmiljöer ska bli säkrare och parker ska snyggas upp och bli säkrare.

Läs mer

Foto Anders Rolfsson

Beslut om budgetdirektiv och ny arbetsordning

Läs mer

Fråga dina förtroendevalda

Läs mer

Gola brinner för konsten

Många undrar vart Prisma, konstskolan för kvinnor, som låg på Malmvägen tagit vägen. Svaret är att den har flyttat ut på internet. Idag är det en gymnasieutbildning på distans, e-konstskolan, öppen för både kvinnor och män från hela landet underledning av Gola Mahram.

Läs mer

Starkt ekonomiskt resultat 2006

Läs mer

Nytt år - nya budgetdirektiv

Nu har arbetet med att fastställa kommunens budget för 2008 börjat. Men vägen dit är lång. Den 5 oktober 2006 antog kommunstyrelsen tids- och aktivitetsplanen för budgetarbetet under 2007. Direktiven har därefter behandlats i kommunstyrelsen den 5 mars och i kommunfullmäktige den 26 mars.

Läs mer

Förebild för Sveriges skolor

Skolfolk från hela landet besökte en konferens om kommunala friskolor i Rösjöskolan den 9 mars. Bakom arrangemanget stod Rösjöskolan och Stiftelsen Företagsam som startat ett nätverk för kommunala friskolor.

Läs mer

Löttingetunneln flaskhals för Norrortsleden

Den 20 mars höll Vägverket ett av sina informationsmöten på Scandic Star Hotel i Sollentuna centrum. Cirka 100 åhörare fick ta del av den senaste utvecklingen av Norrortsleden genom Vägverkets och entreprenörernas experter som visade filmer och svarade på frågor.

Läs mer

"Praktiken har hjälpt väldigt mycket"

I november förra året blev det möjligt för ungdomar mellan 16 och 19 år som av olika anledningar inte går på gymnasiet eller arbetar att söka praktikplats genom Kunskapsparken. Stefania Valle är en av sju ungdomar som idag är ute på praktik.

Läs mer

Rudbeckselever läser matte på hög nivå

Det är torsdag morgon och klockan är inte mer än 8.00 då de första eleverna droppar in i lektionssal H5 i Rudbecksskolan. Det är dags för universitetsmatte. När högtalarna välkomnar eleverna till skolan är alla på plats. Alla förutom föreläsaren Gunnar Berg från Uppsala universitet.

Läs mer

Ung företagare med tradition

Ser man till Emma Stragnes bakgrund kanske det ter sig naturligt att hon blev optiker. Hennes farfar, Gunnar Stragne, startade optikbutik i Sollentuna 1945.

Läs mer

Blatteförmedlingen på Blå rummet

Företag vill tjäna pengar och om du kan hjälpa dem att göra det kan du få jobb. Har du utländsk bakgrund har du en kompetens som många företag behöver, så se till att utnyttja det! Det var budskapet från Ivan Daza, grundare av Blatteförmedlingen, som besökte Blå rummet i mitten av mars.

Läs mer

Fritidsaktiviteter i fokus på Ungdomens Dag

Läs mer

80-plussare söks i Edsberg

Läs mer

Hallå där…

… Magnus Ramstrand, (kd), som vid årsskiftet tillträdde som ordförande i kommunens brottsförebyggande råd, BRÅ.

Läs mer

Påkostad Sollentunarevy lockade publik

Årets uppsättning av Sollentunarevyn, Kackel och kexchoklad, innehöll sång, musik, spex och politisk satir. Flest slängar fick den politiska majoriteten i Sollentuna, men en och annan känga gick också till Göran Perssons och Fredrik Reinfeldts regeringar.

Läs mer

Lokal –TV börjar kanske sända i april

Läs mer

Fortsatt hög kvalitet inom skolan

Läs mer

Två guld och två silver till Sollentuna

Den 24 och 25 mars spelades finalerna i ringette i Snickershallen i Sollentuna. Två av de fyra finalerna vanns av Sollentuna.

Läs mer

Ljus framtid för Edsvik konsthall

Verksamheten på Edsvik konsthall går bra. De har många besökare och deltagare i de kurser som anordnas. Nu har plan- och fastighetsutskottet beslutat att ge verksamheten ytterligare förutsättningar. I augusti öppnas portarna för Edsvik konstskola med plats för 45 elever.

Läs mer


Notiser
138 000 till kulturföreningar
Nationaldagsfirande i Edsbergsparken
Smålägenheter på gamla Ribbingsbacke
Lyckat projekt för familjehemsbarn
Beachvolleygymnasium till Sollentuna
Törnskogen och Rösjöområdet blir naturreservat?
Renovering och utbyggnad av sim- och sporthallen får vänta
Posten delar ut Journalen
Landshövdingen kommer på besök till Sollentuna
Världspremiär på biblioteket
Sollentuna överklagar länsrättens beslut om enfamiljssystem
Familjen Gregorian får stanna
Feriearbete för ungdomar
Alkoholinformation till tonårsföräldrar
Kvalitetsbarometern
Kulturskolan 60 år
Backhopparframgångar
Ledare
Torbjörn Rosdahl


En droppe i havet!

Läs mer
 

Förstasidan
Läs fler nummer av Sollentunajournalen

Skriv ut den här sidan

 

Redaktör: Peter Holstad, epost: peter.holstad@sollentuna.se, tel: 08-579 211 61